۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲

تلف شدن ۳ قوی مهاجر در تالاب سرخرود به دلیل آنفلوآنزا/ کاهش چشمگیر ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌ها

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمود آباد با اشاره به ورود ۷۰۰ بال قوی مهاجر به تالاب سرخرود، گفت: تعداد قو‌های مهاجر امسال در مقایسه با سال گذشته با کاهش بسیار چشمگیری همراه بوده است.
کد خبر: ۹۱۵۸۷

تلف شدن ۳ قوی مهاجر در تالاب سرخرود به دلیل آنفولانزا/ کاهش چشمگیر ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌ها


علی محمد دعاگو در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به ورود ۷۰۰ بال قوی مهاجر به تالاب سرخرود، گفت: تعداد قو‌های مهاجر امسال در مقایسه با سال گذشته با کاهش بسیار چشمگیری همراه بوده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمود آباد، خاطرنشان ساخت: سال گذشته حدود پنج هزار بال قوی مهاجر وارد تالاب سرخرود شده بودند.

وی، کاهش ورود پرندگان مهاجر را در سال جاری محدود به قو‌ها ندانست و اذعان داشت: آمار‌های اخذ شده حاکی از کاهش چشمگیر ورود پرندگان مهاجر در تمام تالاب‌های کشور است.

این مقام مسئول در محیط زیست استان مازندران، بیان داشت: احتمال می‌رود یکی از مهمترین دلایل کاهش ورود قو‌های مهاجر در سال جاری به شرایط آب و هوایی مربوط می‌شود، به گونه‌ای که به دلیل عدم سرمای شدید در شمال سیبری، پرندگان کمتری به سمت قسمت‌های جنوبی مهاجرت کرده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمود آباد با اشاره به اینکه جمعیت قو‌ها معمولاً تا ۱۰ اسفندماه برای زمستان‌گذرانی در منطقه حضور دارند، عنوان کرد: جمعیت غالب قو‌های مهاجر در منطقه، قوی فریادکش هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد اظهار کرد: با توجه به حضور گردشگران و مردم در منطقه، محیط‌بانان به‌صورت شبانه‌روزی در منطقه حضور دارند.

دعاگو در ادامه گفته‌های خود به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب‌های استان مازندران اشاره کرد و گفت: از زمان ورود قو‌های مهاجر به تالاب سرخرود تا کنون، سه بال قو تلف شده‌اند که طبق نمونه گیری و آزمایش‌های انجام شده، دلیل مرگ آن‌ها آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اعلام شده است.

وی خاطرنشان ساخت: سال گذشته حدود ۲۵ قوی مهاجر به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد تلف شدند که به نظر می‌رسد امسال شاهد تلف شدن قو‌های کمتری نسبت به سال گذشته باشیم.

این مقام مسئول در محیط زیست استان مازندران، یادآور شد: در صدد هستیم تا اقدامات پیشگیرانه در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری در میان سایر قو‌ها را انجام دهیم که در این در راستا لازم است از خروج آن‌ها از تالاب سرخرود جلوگیری کنیم.

به گفته وی، این امر با تامین امنیت و غذای مورد نیاز برای آن‌ها تا حد زیادی قابل انجام است تا به این ترتیب از ورود قو‌های فریاد کش به سایر تالاب‌های استان جلوگیری شود و شیوع بیماری کمتر شود.

دعا گو در ادامه گفته‌های خود بیان داشت: همچنین با توجه به شرایط به وجود آمده از سوی ستاد جلوگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان فریدونکار که ریاست آن به عهده فرمانداری است، ممنوعیت بازدید از قو‌ها برای گردشگران اعمال شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد، اذعان داشت: با توجه به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در  استان مازندران، مردم باید نسبت به نکات بهداشتی توجه داشته باشند.

گفتنی است؛ سه گونه از انواع قو‌ها به تالاب‌های استان مازندران مهاجرت و زمستان گذرانی می‌کنند که تالاب قو‌های سرخرود، زیستگاه اصلی قو‌های فریادکش و تعدادی قوی کوچک بوده که همه ساله از اواسط آبان ماه لغایت اواسط بهمن ماه، مهمان تالاب بین‌المللی فریدونکنار و سرخرود هستند.

جمعیت و زمان مهاجرت قو‌ها نیز با توجه به  شرایط آب و هوایی متغیر بوده به گونه‌ای که در شرایط سرد آب و هوایی، زمان مهاجرت قو‌ها زودتر از معمول خواهد بود و تعداد آن‌ها نیز  به بیش از ۵۰۰۰ قطعه می‌رسد.

متوسط تعداد جمعیت قو‌ها که در سال‌های اخیر به تالاب‌های استان مازندران مهاجرت می‌کنند ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ قطعه بوده که از سال‌جاری تاکنون  حدود ۶۵۰ قطعه قو به تالاب فریدونکنار مهاجرت نموده که احتمال افزایش این تعداد در روز‌های آتی نیز وجود دارد.

قو‌ها پرنده‌هایی حساس به بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بوده و زودتر از سایر گونه‌های وحشی علائم این بیماری را بروز می‌دهند.

همچنین یادآور می‌شود، دامگاه‌های سرخرود، خود بخشی از مجموعه تالاب بین‌المللی فریدونکنار به شمار می‌آیند. سه دامگاه در حوزه سرخرود وجود دارد که شامل سرخرود غربی، سرخرود مرکزی و سرخرود شرقی است. حدفاصل سرخرود شرقی و دامگاه از‌باران اراضی زراعی غرقابی وجود دارد که به تالاب قو‌ها مشهور است.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از ورود اولین دسته از قو‌های مهاجر به تالاب سرخرود و ازباران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران،   کورس ربیعی با اعلام این خبر گفت: همه ساله با افزایش سرما در شمال خزر و بخش‌هایی از سیبری، قو‌های مهاجر از اواسط آبان ماه با جمعیت اندک مهاجرت به عرض‌های پایین جغرافیایی آغاز می‌کنند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار داشت: ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌های مازندران بستگی به شرایط آب و هوایی دارد و جمعیت قو‌ها از گونه‌های فریادکش، گنگ و کوچک هستند و عمدۀ جمعیت قو‌های فریادکش در تالاب سرخرود و ازباران فرود می‌آیند.

ربیعی اضافه کرد: جمعیت اصلی قو‌ها از اواسط آذر ماه وارد تالاب‌های استان شده و با افزایش تدریجی دما از اواخر بهمن ماه بعد از سه ماه زمستان گذرانی مهاجرت به مناطق سیبری را آغاز می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش مهاجرت پرندگان به منطقه و کمبود غذا سبب می‌شود قو‌ها برای تغذیه به آب‌بندان‌های دیگر پرواز کرده و در معرض شکار قرار بگیرند، افزود: اداره حفاظت محیط زیست محمود‌‍ آباد تلاش کرده تا با توزیع گندم در آب بندان‌ها مانع پراکنده شدن شود و امنیت آن‌ها را تامین کنند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: با ورود قو‌های مهاجر به تالاب سرخرود جمعیت زیادی از علاقه‌مندان به حیات وحش و پرنده نگر‌ها برای مشاهده پرنده‌ها از این منطقه بازدید می‌کنند.

گفتنی است، با توجه به فرود اولین دسته از قو‌های مهاجر به تالاب سرخرود، یک دستگاه کانکس جهت استقرار شبانه روزی محیط بانان و حفاظت و حراست از این پرندگان توسط شهرداری سرخرود تهیه و با هماهنگی‌های انجام شده در محل تالاب نصب شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار