به گزارش خبرنگار مانا، دکتر فرهاد ابول نژادیان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به گزارش ارائه شده در ستاد استانی کرونا مبنی بر ورود چند تبعه از کشورهای هند، پاکستان و مصر به بندرگاه خوزستان افزود: این افراد قبل از اینکه جواب تست PCR آنها مشخص شود به آنها اجازه ورود داده شد.
وی افزود: از این افراد تست گرفته شده بود، ولی قبل از اینکه ۲۴ ساعت بگذرد و جواب تست آماده شود به آنها اجازه خروج از بندرگاه داده شده بود تا به سمت فرودگاه بینالمللی امام در تهران رفته و از کشور خارج شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگرچه این افراد از کشورهای پرخطر نبودند، ولی برای اینکه روند نظارت اصلاح شود، تذکر داده شد که اگر کسی قصد ورود از سایر کشورها را داشت و از وی تست PCR گرفته شد باید تا تعیین تکلیف نتیجه تست در همان کشتی بماند تا اجازه خروج به وی داده شود.
وی افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت در رابطه با مرزهای زمینی، دریایی و هوایی، کشورها به سه دسته تقسیم شدند، کشورهای ویژه که سویه جدید در آنها گردش بالایی داشته، کشورهای پرخطر که بروز این سویه در آنها افزایش یافته و دسته سوم سایر کشورها هستند.
ابول نژادیان گفت: کشورهای ویژه عمدتاً آفریقایی بوده مانند بوتسوانا، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، آفریقا جنوبی و زیمباوه که ورود مردم این کشورها به طور مستقیم و غیرمستقیم ممنوع است همچنین ایرانیهایی که بخواهند از این کشورها وارد شوند حتماً باید دو هفته در قرنطینه به سر برند و سه نوبت تست PCR بدهند.
هم اکنون همه شهرهای ساحلی و بندری خوزستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
به دنبال سویه جدید کرونا موسوم "اومیکرون" کنترلها و مراقبتهای بهداشتی در مرزهای دریایی و ساحلی خوزستان با هدف پیشگیری از ورود اومیکرون به شدت افزایش یافته است.
تاکنون هیج مورد مشکوک به سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون که منشاء آن افریقای جنوبی است و موارد ابتلای آن در چند کشور اروپایی مشاهده شده است در هیچ از نقاط کشورمان دیده نشده است.