محمدرضا پارس در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای سال جاری، مجوز حداقل سفر یک شناور تجاری یا باری را دادند که ملوانان بتوانند از امتیازات کالای ملوانی استفاده کند.
وی اظهار داشت: برای سفرهای بعدی شناورهای تجاری یا باری، این ستاد مصوبه یا نامهای به گمرک ابلاغ نکرده است به همین دلیل شناورها در سفرهای بعدی برای ترخیص کالا با مشکل اساسی مواجه میشوند و ما مجبوریم از ورود کالای ته لنجی به کشور جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: براساس قانون هر ملوان میتواند در سال ۱۴۰۰ طبق فهرست مجاز اعلام شده کالاهایی با اخذ مجوزهای لازم وارد کند و بابت این کالاها باید مبلغی بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال به خزانه کل پرداخت کند.
مدیرکل گمرک آبادان افزود: البته مبلغ ذکر شده به نوع کالای وارد شده مرتبط است و مابه التفاوت اقلام اخذ خواهد شد.
پارسا افزود: برای جلوگیری از قاچاق کالا، گمرک موظف است مصوباتی که ابلاغ میشود را اجرا کند و مسئولان ذیربط از جمله قوۀ قضاییه و مقننه در حال بررسی موضوع قاچاق کالا هستند.
استاندار ویژه خوزستان چندی پیش با سفر به بنادر سه گانه آبادان دستور ترخیص این نوع کالاهای ملوانی را داد تا از نابودی سرمایه ملی جلوگیری شود، اما با توجه به مصوبات ابلاغی همچنان مشکل پابرجاست.
کالای ته لنجی یا کالای ملوانی نوعی واردات کالا به همراه ملوانان است که در بنادر جنوب کشور رواج دارد.
بازارهای ته لنجی عموماً در شهرهای بندری که لنج سواری و واردات کالا مرسوم است رونق دارد.
هم اکنون شهرهای بندری هندیجان، آبادان، خرمشهر و شادگان مجوز واردات کالاهای ته لنجی یا ملوانی را با سقف و فهرست کالاهای مجاز را دارند.