۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸

انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در خلیج گرگان

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از انجام کاوش‌های باستان شناسی در ادامه دیوار تاریخی گرگان در خلیج گرگان در صورت تأمین اعتبارات لازم در آینده نزدیک خبر داد.
کد خبر: ۱۰۴۸۰۶

انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در خلیج گرگان

 

محمد ابراهیم زارعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا از انجام کاوش‌های باستان شناسی در ادامه دیوار تاریخی گرگان در خلیج گرگان در صورت تأمین اعتبارات لازم در آینده نزدیک خبر داد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بیان داشت: طی سال‌های گذشته چندین فصل کاوش باستان شناسی زیرآب در خلیج فارس به منظور دست یابی به اطلاعات تاریخی در خصوص دیوار گرگان با همکاری هیات‌های باستان شناسی خارجی انجام شده است.

وی خاطرنشان ساخت: قصد داریم در صورت تامین اعتبارات لازم، کاوش‌های باستان شناسی زیرآب را به دنبال کشف ادامه دیوار گرگان در خلیج گرگان ادامه دهیم که امیدواریم به زودی این شرایط فراهم شود.

لازم به ذکر است، در بررسی‌های باستان شناسی زیرآب صورت گرفته در سال‌های گذشته، بقایای بخشی از قلعه تاریخی یا لنگرگاه متعلق به دوره ساسانی در بخشی از دیوار تمیشه واقع در خلیج گرگان، شناسایی شده بود.

دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در متون قدیمی مار سرخ نامیده می‌شد، نخستین بار در سال ۱۳۱۶ توسط اریک اشمیت خلبان آمریکایی شناسایی شد و عکس‌های هوایی او سندی برای تحقیقات باستان شناسان ایرانی و خارجی قرار گرفت. قدمت این دیوار به دوره ساسانی باز می‌گردد که برای مقابله با قوم هون و سایر اقوام شمالی ایران ساخته شد. این دیوار به طول ۲۰۰ کیلومتر، پس از دیوار چین بزرگترین دیوار دفاعی جهان است که در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۸۷ به ثبت ملی رسید. همچنین تلاش‌ها برای ثبت جهانی دیوار گرگان توسط وزارت میراث فرهنگی ادامه دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار