داوود میرشکار در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: با توجه به گردشگری و غواصی ناپایدار در خلیج فارس و دریای عمان دستورالعمل غواصی در زیستگاه های حساس تدوین شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان محیط زیست، اذعان داشت: دستورالعمل ایجاد زیستگاه های مصنوعی در کشور را به منظور انجام فعالیت های غواصی و توریستی نهایی کردیم.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست، عنوان کرد: به علت عوامل طبیعی و غیرطبیعی از جمله گرم شدن زمین، عدم آگاهی و عدم توجه در زمان صید و صیادی و لنگراندازی، استحصال زمین از دریا، حمل و نقل و ورود آلایندههای مختلف شیمیایی و صنعتی در سالهای اخیر صدمات شدیدی به زیستگاههای دریایی وارد شده است.
میرشکار با تاکید بر اینکه سالانه بخش زیادی از این اکوسیستم ها رو به تخریب است، خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از مهمترین تهدیدات در زیستگاههای حساس دریایی، گردشگری غیرمسئولانه و غواصی مخرب در زیستگاههای حساس دریایی است.
وی بیان داشت: به منظور نیل به توسعه گردشگری پایدار که حفظ محیط زیست دریایی جزء جدایی ناپذیر آن محسوب می شود، دستورالعمل غواصی در زیستگاه های حساس ساحلی- دریایی جهت حفاظت بهتر از زيستگاه هاي حساس، توسط سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان محیط زیست، تصریح کرد: این دستورالعمل شامل استانداردهای اساسی در خصوص انجام غواصی تفریحی در زیستگاههای حساس ساحلی و دریایی است.
به گفته وی، همچنین این دستورالعمل شرایط لازم برای غواصی تفریحی و حفاظت از محیط زیست دریایی را فراهم آورده و اثرات زیست محیطی عملیات غواصی تفریحی را در اکوسیستمهای دریایی شکننده، به ویژه صخرههای مرجانی، پهنههای جلبکی، جنگلهای مانگرو، مناطق حضور و تغذیه ای لاک پشتها و محیطهای ساحلی مرتبط را به حداقل می رساند.