به گزارش مانا، منصور آرامی با تأکید بر اینکه دریا و بندر در ایران از ظرفیت های بسیار بالایی به منظور رونق اقتصادی کشور برخوردار است، اظهار کرد: مناطق ساحلی ایران از شرایط و موقعیت مناسبی برای پیشرفت برخوردار هستند و باید بدانیم که رونق اقتصادی در بخش غیرنفتی به عنوان یک الزام برای کشور مطرح است.
وی ادامه داد: باید به حمل و نقل دریایی، صنایع دریایی، گردشگری دریایی، ترانزیت غیرنفتی و مواردی از این دست به منظور رونق غیرنفتی کشور توجه داشته باشیم.
رئیس فراکسیون اقتصاد و توسعه دریامحور مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بتوانیم از ظرفیت های دریایی کشور به نحو مطلوبی استفاده کنیم، گفت: این بهره برداری موجب رشد سواحل و اشتغالزایی است؛ سازمان بنادر و دریانوردی، یک سازمان بسیار مهم در حوزه دریایی است و به رغم مشکلاتی نظیر تحریم، شیوع ویروس کرونا و مشکلات ارزی که به عنوان سه چالش کلان اقتصادی در کشور مطرح هستند، عملکرد موفقی را در بخش های مختلف داشته است.
لزوم دستیابی به شاخص های رشد بندری
وی با اشاره به اینکه باید تلاش بیشتری به منظور ارتقاء رتبه بنادر در منطقه و دنیا در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: باید به ظرفیت فعلی بنادر توجه جدی داشت و علاوه بر این با دستیابی به سایر شاخصهای رشد بندری، موجب ارتقاء رتبه بنادر در جهان و منطقه را رقم زد.
رئیس فراکسیون اقتصاد و توسعه دریامحور مجلس شورای اسلامی افزود: بندر شهید بهشتی چابهار یک بندر اقیانوسی است، بندر امام خمینی (ره) یک بندر استراتژیک در حوزه کالاهای اساسی، بندر شهیدرجایی کانون تجارت کانتینری است و در عین حال ظرفیت های مناسبی در بنادر شمالی کشور ایجاد شده است که باید به آنها توجه داشت.
آرامی همچنین با تأکید بر اعلام آمادگی مجلس شورای اسلامی برای همراهی و تعامل با سازمان بنادر و دریانوردی به منظور افزایش ظرفیت های دریایی کشور، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی میتواند فضایی را فراهم کند که به پیشبرد فعالیت های دریایی و بندری کشور کمک شود؛ این اتفاق می تواند با تصویب قوانین لازم، نظارت هرچه بهتر به عملکرد بخش های مختلف و مواردی از این دست رقم بخورد.
استفاده از ظرفیت های غیرنفتی کشور
وی با اشاره به اینکه کشور ما تا کنون بر مبنای اقتصاد نفتی و یا اقتصاد تک محصولی اداره شده است، گفت: تاکید مقام معظم رهبری و کارشناسان اقتصادی بر این است که از ظرفیت های غیرنفتی کشور به نحو مطلوب استفاده شود که در این راستا، دریا به عنوان یک راهکار بسیار مهم در ایران پیش رو است و باید به بهترین شکل بتوانیم از چنین مزیتی بهرهمند شویم.
رئیس فراکسیون اقتصاد و توسعه دریامحور مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور را تقویت کنیم و بدانیم که در بنادر کشور چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی حدود ۳۰ هزار نفر فعالیت می کنند و کماکان این امکان وجود دارد که بتوانیم از ظرفیت بنادر شمالی و جنوبی کشور برای اشتغالزایی هرچه بیشتر بهره مند شویم.