معاون دریایی بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان:
مانور دريايي مقابله با مواد خطرناك و سمي در بندر چابهار برگزار شد
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از برگزاری مانور دریایی مقابله با مواد خطرناک و سمی و دوره تخصصی پروتکل بین المللی (OPRC-HNS) در بندر چابهار خبر داد.
به گزارش مانا، سید حسن ابراهیمی گفت: دوره آموزشی پروتکل آمادگی، مقابله و همکاری در برابر سوانح آلودگی ناشی از مواد خطرناک و سمی به مدت سه روز در بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد.
وی ارتقای دانش پرسنل عملیات دریایی در خصوص اثرات و تهدیدات آلودگیهای مواد خطرناک و سمی و آشنایی با راهکارهای مقابله با آلودگی ناشی از این مواد با استفاده از پروتکل بین المللی OPRC-HNS در سوانح دریایی را از اهداف برگزاری این مانور اعلام کرد.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در همین راستا مانور مقابله با آلودگیهای حاصل از نشت مواد مضر شیمیایی برگزار شد، در این مانور از سه فروند شناور ملکی بندر استفاده و طی عملیاتی لکه فرضی شیمیایی پایش، کنترل و به بیرون از محوطه بندری و دور از خط ساحلی جهت امحا منتقل شد.
به گفته ابراهیمی، یکی از رسالتهای مهم سازمان بنادر و دریانوردی اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست دریایی و استقرار سیستم ملی برای مقابله سریع و موثر با آلودگی ناشی از مواد خطرناک و سمی در چارچوب طرح ملی مقابله با آلودگی نفتی با مشارکت کلیه ارگانهای ذیربط بر اساس پروتکل بین المللی OPRC-HNS است.
وی افزود: با توجه به راه اندازی طرح توسعه بندر چابهار و برنامه ریزی جهت احداث پروژههای پتروشیمی در منطقه مکران و متعاقب آن پهلوگیری کشتیهای حامل مواد شیمیایی در بندر چابهار این اداره کل اقدامهایی را جهت ارتقای توان عملیاتی خود در زمینه پیشگیری و مقابله با آلودگیهای شیمیایی در قالب پروتکل OPRC-HNS در دست اجرا دارد.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مرکز واکنش شرایط اضطراری این اداره کل با بهره مندی از تجهیزات به روز و کارشناسان مجرب به صورت شبانه روزی آمادگی دارد در صورت بروز هرگونه سانحه دریایی، بلافاصله وارد عمل شود و طرح همکاری و مقابله با آلودگی نفتی استان را فعال کند.