به گزارش خبرنگار مانا، شرجی و رطوبت بالا توام با گرمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد بالای صفر، احساس گرما در شهرهای آبادان، خرمشهر، هندیجان و اروندکنار را دو چندان کرد.
فعالیتهای اقتصادی و تجاری بسیاری از شهرهای ساحلی خوزستان نیز تحت تأثیر گرما و شرجی فراینده و خفه کنتده نیمه تعطیل شده است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داست: وزش بادِ دریا (خلیج فارس) به خشکی سبب انتقال رطوبت به مناطق ساحلی خوزستان شده است.
محمد سبزه زاری افزود: شهرهای هندیجان با ۸۸ درصد، ماهشهر ۷۹ درصد و شادگان ۷۵ درصد بیشترین رطوبت را داشته اند.
وی با بیان اینکه افزایش رطوبت و شرجی بوده هوا فعالیتهای انسانی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد افزود: پدیدۀ شرجی در مناطق ساحلی خوزستان، پدیدهای طبیعی است و برای رشد درختان، فضای سبز و نخیلات فوق العاده مفید است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در ادامه افزود: این وضعیت در ساعات اولیه صبح به حداکثر میرسد.
در پی بروز پدیدۀ شرجیِ نفسگیر در مناطق ساحلی خوزستان، مصرف برق رکورد شکنی کرد و در برخی مناطق نیز قطعی برق گزارش شده است.
مصرف آب نیز به دلیل بالا رفتن گرما و شرجی بودن هوا در مناطق ساحلی خوزستان افزایش یافته است.
مرکز بهداشت خوزستان به ساکنان مناطقِ ساحلی خوزستان توصیه کرد در شرایط هوای گرم، مایعات بیشتری مصرف کنند و کمتر در فضای آزاد و آفتابی قرار گیرند.
بازار نوشیدنیها و آب معدنی در شهرهای جنوبی خوزستان با افزایش دما و رطوبت رونق گرفته است.
با این حال مناطقِ گردشگری ساحلی خوزستان به علت شدت گرفتنِ گرما و شرجی بودن هوا خلوت شده و فعالیّت قایقهای گردشگری متوقف شده است.
شرجی بودن هوا در ماههای شهریور و مهر در مناطق ساحلی خوزستان به اوج میرسد.