رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری:
بندر چابهار هاب کشور خواهد شد
رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری گفت: بندر چابهار به لحاظ توسعه اقتصادی برای کشور مزیت های زیادی دارد و به طور قطع هاب ایران خواهد شد.
به گزارش مانا، دکتر سید علی اکرمی فر شب گذشته در جلسه تشریح پتانسیل، قابلیتها و نقش کلیدی بندر چابهار در توسعه اقتصاد دریا محور که با حضور مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان و جمعی از مدیران کشوری، استانی و شهرستانی در محل سالن جلسات بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد گفت: بندر چابهار یک مسئله ملی است و برای کشور اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: این بندر مزیتهای مهم و زیادی از نظر تخلیه و بارگیری کالا برای کشور دارد که موضوع بسیار مهمی از نظر راهبردی است.
رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای بندر چابهار اظهار کرد: اقدامهای خوبی در این بندر انجام شده است، به گونهای که اثبات میکند با همه سختیها و کمبود منابع، مهمترین سرمایه اراده است که این ویژگی در مدیران بندر چابهار مشاهده میشود.
اکرمی فر تاکید کرد: اراده و انگیزه برای توسعه چابهار از نظر ملی نیز وجود دارد، باید دنبال مدلهایی باشیم که مشکلات بروکراسی را حل کند و در قواعد و قوانین تسهیل گری صورت پذیرد.
فرصتهای بندر چابهار
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری هم گفت: با توجه به فرصتهای بندر چابهار و جایگاه مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری انتظار میرود در قالب همکاریهایی که در کارگروه ها، جلسات مشترک و تفاهم نامهها تعریف میشود برای رفع چالشها و سرعت بخشیدن به توسعه استان گامهایی برداشته شود.
ماندانا زنگه با بیان این که ظرفیتهای ویژهای در بندر چابهار ایجاد شده است افزود: اقدامهای انجام شده در بی اثر کردن تحریم ها، پیگیری برنامههای راهبردی و دانش بنیان، اقتصاد دریایی، داشتن جایگاه در تجارت بین الملل و ترانزیت و کمک به تامین اعتبار برای زیرساختهای استان از موضوعهایی است که به واسطه آن چابهار میتواند به توسعه کشور کمک کند.
اصول توسعه محور شرق
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۹۰ درصد تجارت دریایی از تنگه هرمز عبور میکند و ۹۰ درصد صادرات نفتی نیز به این حوزه مربوط است، در حالی که سهم بندر چابهار در تبادلات کالایی فقط یک درصد است.
بهروز آقایی افزود: با توجه به جایگاه بندر چابهار در کشور و منطقه و امکان پذیرش کالا و کشتی بدون هیچ محدودیتی در این بندر، انتظار میرود ۲۰ درصد کالاهای اساسی سهم استانهای شرقی کشور از طریق بندر چابهار وارد شود.
وی ادامه داد: همچنین به جهت رقابت پذیری با سایر بنادر برای کالاهای وارداتی به بندر چابهار تخفیف ۳۰ درصدی در سود بازرگانی اختصاص یابد و قوانین منطقه آزاد تجاری، صنعتی چابهار به بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری تسری یابد یا منطقه ویژه اقتصادی در این بنادر و اراضی پشتیبانی ایجاد شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این سه آیتم جزو اصول توسعه محور شرق است که باید تلاش کنیم در راستای توسعه استان و کشور محقق شود.