اخبار زغال سنگ چین
* اعمال محدودیت های خاص استان چین در انتشار آلاینده
استان Shanxi و همسایه آن موسوم به Shaanxi عضو برنامه سه ساله جدید چین مبنی بر کاهش آلودگی هوا هستند تا از مناطق صنعتی مانند پکن، تیانجین و Hebei که در معرض دود و آلودگی قرار دارند، محافظت کنند. استان مذکور سالانه بیش از 900 میلیون تن زغال سنگ تولید می کند که یک چهارم کل زغال سنگ چین را به خود اختصاص می دهد و بزرگترین تولید کننده اصلی و بزرگ پتروشیمی و گاز این کشور به حساب می آید.
* واردات زغال سنگ چین در شش ماه نخست افزایش یافت
واردات زغال سنگ چین از طریق تجارت دریابرد و در نیمه نخست سال جاری میلادی با رشد 14 درصدی به 126.6 میلیون تن افزایش یافت و اندونزی در بین رقبا برترین و بزرگترین صادرکننده شد. آمار مذکور در مدت مشابه سال گذشته میلادی 111.3 میلیون تن برآورد شده بود. واردات از اندونزی نیز به 61.8 میلیون تن رسید و شاهد افزایش 46.3 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی بود.
* نگرانی معدنچیان آمریکایی از جنگ تجارت و سرکوب صادرات
شرکت های معدنی زغال سنگ آمریکا در خصوص تصمیم رئییس جمهوری این کشور مبنی بر اعمال تعرفه های سنگین بر واردات چین ابراز نگرانی کردند چراکه این مشاجره صادرات پر رونق آنان را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. در ماه جاری پکن زغال سنگ و دیگر تولیدات مربوط به انرژی را در لیست تعرفه ها و در پاسخ به ترامپ قرار داد. این اقدامات، میزان تقاضای چین برای زغال معدنی آمریکا را کاهش داده بود.
واردات ماهانه زغال کوک چین- فصلی
چین در می سال جاری میلادی، 6.1 میلیون تن زغال سنگ را وارد کرد که همزمان با افزایش تولید داخلی توانست رشد 33.9 و 30.8 درصدی را به ترتیب در مقایسه ماه به ماه و سال به سال تجربه کند. اما، حجم کلی واردات در پنج ماه نخست و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی افت 25.2 درصدی را تجربه کند و در نهایت به 22.6 میلیون تن رسید. علت این امر کاهش ذخایر چین به دنبال اجرایی شدن اقدامات سختگیرانه زیست محیطی مبنی و بهره مندی از سنگ هایی با کیفیت بالا اعلام شده است.
قیمت زغال سنگ استرالیا- 12 ماه اخیر
قیمت زغال سنگ استرالیا در نیمه نخست سال جاری میلادی و به دنبال نگرانی ها در خصوص افت تقاضا و تولید فولاد چین کاهش یافت. با این حال، قیمت ها بار دیگر و به دنبال برخی سختگیری ها در طرف عرضه استرالیا و تقاضای قدرتمند از ذخایر فولادی چین افزایش را تجربه کرد.
واردات ماهانه زغال حرارتی و قهوه ای چین- فصلی
چین در ماه می سال جاری میلادی میزان واردات زغال سنگ حرارتی و قهوه ای را به 16.3 میلیون تن رساند که در مقایسه ماه به ماه و سال به سال به ترتیب افت 8.4 و 7.3 درصدی را تجربه کرد. حجم کلی واردات در پنج ماه نخست سال 2018 میلادی نیز به 97.4 میلیون تن رسید و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی رشد 19.6 درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد چراکه میزان تقاضا در سه ماهه سوم و به موجب وجود فصل سرما و زمستان و کمبود ذخایر گاز افزایش پیدا کرد.
قیمت FOB زغال حرارتی در نیوکاستل- 36 ماه اخیر
قیمت بین المللی زغال سنگ حرارتی در ژانویه 2016 میلادی و پس از افت بیش از 40 درصد از دسامبر 2013 میلادی کاهش یافت. از زمان به بعد، قیمت ها روندی صعودی را در پیش گرفت و در آغاز سال جاری میلادی به یک رکورد جدید بیش از 105 دلار در ازای هر میلیون تن رسید چراکه میزان تقاضا در زمستان با رشد همراه بود. در حال حاضر نیز قیمت ها بار دیگر به موجب افزایش الکتریسته در چین همزمان با آغاز فصل تابستان بالا رفت و به 105 دلار در ازای هر میلیون تن رسید.
تولید ماهانه برق حرارتی چین- فصلی
تولید الکتریسیته حرارتی در چین طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی 8.2 درصد افزایش یافت و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی به یک هزار و 991 TWh رسید. بازده الکتریسیته حرارتی نیز دو بار در سال جاری میلادی در اوج قرار می گیرد: یکی در ماه های تابستان و در بازه زمانی جولای-آگوست و دیگری در بازه زمانی دسامبر-ژانویه طی فصول سرد سال.
3. غلات و دانه های روغنی
اخبار غلات و سویای سنگ چین
* نزاع تجاری آمریکا را در صدر تامین کننده سویا اتحادیه اروپا قرار داد
درحالی که احتمال دارد تعرفه ها میزان صادرات آمریکا به چین را با افت همراه سازد، فرصت هایی جدیدی در اتحادیه اروپا یعنی دومین واردکننده بزرگ جهان فراهم آمده است. این مشاجره بین دو اقتصاد برتر دنیا موجب تقویت قیمت ها در برزیل شده و اتحادیه را وادار کرده تا به دنبال نقاط دیگری برای تامین سویا باشد. این بدان معناست که آمریکا از برزیل بعنوان بزرگترین فروشنده به 28 کشور در فصل آتی سبقت می گیرد. اتحادیه اروپا دومین مقصد بزرگ سویای برزیل است و آمریکای جنوبی اصلی ترین فروشنده حداقل به مدت شش فصل بود.
* چین تعرفه مواد غذایی حیوانات را کاهش داد
چین به دنبال یافتن تامین کنندگان جایگزین کالا همزمان با افزایش تنش های تجاری با آمریکا، تعرفه واردات بر مواد غذایی حیوانات شامل سویا، شیر سویا و دانه های خام از پنج کشور آسیایی را برداشت. بدین ترتیب تعرفه کالاهای مذکور از بنگلادش، هند، Laos، کره جنوبی و سری لانکا از نخستین روز جولای برداشته شد. تعرفه سویا، دانه های خام، شیر سویا، کیک و ماهی خشک به ترتیب سه، 9، چنج و دو درصد اعلام شده است.
* هند 1.5 میلیون تن شکر خام به چین صادر می کند
انتظار می رود هند بین یک تا 1.5 میلیون تن شکر خام را از آغاز اکتبر سال جاری میلادی به چین صادر کند. سفیر هند در پکن اوایل ماه جاری میلادی با نمایندگان صنعت شکر هند نشستی داشت تا به موجب آن صادرات این محصول به چین را افزایش دهند. اگرچه صادرات شکر هند به چین متحمل عوارض وارداتی 50 درصدی می شود، هنوز میسر است چراکه قیمت های داخلی در چین حدود 750 دلار در ازای هر میلیون تن برآورد شده است.
واردات ماهانه سویا چین- فصلی
چین 9.7 میلیون تن سویا در می 2018 میلادی وارد کرد و افزایش 40 و 1.1 درصدی را به ترتیب در مقایسه ماه به ماه و سال به سال تجربه کرد. حجم واردات طی پنج ماه نخست به 36.2 میلیون تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی با افت 2.5 درصدی همراه بود. علی رغم نزاع تجاری بین دو اقتصاد برتر دنیا، انتظار می رود میزان واردات طی ماه های آتی افزایش یابد چراکه حجم بسیاری بار از برزیل به محض تکمیل مرحله برداشت به سمت این کشور روانه می شود.
قیمت سویا آمریکا- 36 ماه اخیر
قیمت سویا در نیمه دوم سال گذشته میلادی به تدریج و به موجب وجود منابع در آمریکا و برزیل تحت فشار قرار گرفت. بعد از آن قیمت ها در شش ماه نخست سال جاری میلادی و به دنبال افت محصولات در آرژانتین افزایش یافت. ماه می سال جاری میلادی شاهد افت 2.5 درصدی قیمت ها در مقایسه ماه به ماه به علت نگرانی های موجود در تنش تجاری و اقتصادی بین آمریکا و چین بود. اما قیمت ها در مقایسه سال به سال رشد 2.5 درصدی را تجربه کرد و به 431 دلار در ازای هر میلیون تن رسید.
واردات ماهانه ذرت چین- فصلی
واردات ماهانه ذرت چین در می سال جاری میلادی به 0.76 میلیون تن رسید که در مقایسه ماه به ماه رشد قابل ملاحظه 100 درصدی و افزایش 0.04 میلیون تنی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را تجربه کرد. طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی، چین 1.7 میلیون تن ذرت را وارد کرد که در مقایسه سال به سال با افزایش قابل توجه 382.5 درصدی همراه شد.
قیمت ذرت آمریکا- 36 ماه اخیر
قیمت ذرت آمریکا به کمتر از 150 دلار در ازای هر میلیون تن رسید. پس از آن نرخ ها در می 2018 میلادی افزایش یافت و به 179 دلار در ازای هر میلیون تن رسید چراکه شرایط محصولات در آرژانتین و برزیل مساعد نبود.
واردات ماهانه غلات دیگر چین- فصلی
چین 1.9 میلیون تن غلات دیگر شامل گندم، جو و ذرت خوشه ای در می سال جاری میلادی وارد کرد که در مقایسه ماه به ماه افت 12.6 درصدی و سال به سال رشد 31.1 درصدی را تجربه کرد. میزان واردات طی پنج ماه نخست 2018 میلادی به 8.2 میلیون تن رسید و کاهش 6.2 درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی تجربه کرد.
واردات ماهانه شکر چین- فصلی
چین 0.2 میلیون تن شکر در می سال جاری میلادی وارد کرد که در مقایسه ماه به ماه 57.4 میلیون تن کاهش و در مقایسه سال به سال افزایش 7.1 درصدی را تجربه کرد. حجم کل واردات طی پنج ماه نخست به 1.1 میلیون تن رسید و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی با افت 13.4 درصدی همراه شد.
4. نفت و گاز
واردات ماهانه نفت خام چین- فصلی
میزان وارداتن نفت خام چین در می 2018 میلادی به 39 میلیون تن رسید و افت یک درصدی در مقایسه ماه به ماه و رشد 5.2 درصدی در مقایسه سال به سال را تجربه کرد. میزان واردات به تدریج و همزمان با آغاز به کار برخی پالایشگاه های دولتی کاهش یافت و برخی تاسیسات مستقل از کاهش فعالیت خود خبر داده اند. طی پنج ماه نخست نیز چین 190.6 میلیون تن نفت خام را وارد کرد که خبر از رشد 8.1 درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی می دهد.
قیمت های میانگین برنت و WIT- 24 ماه اخیر
پس از آنکه در اوایل سال 2016 میلادی قیمت هر بشکه نفت خام به پایین ترین میزان خود یعنی 30 دلار در روز رسید، قیمت نفت برنت و WIT هر دو همزمان با کاهش بازده نفت از سوی اوپک، افزایش یافت. از آن زمان به بعد قیمت ها به دنبال عملکرد قدرتمند اقتصاد جهانی و افت بازده نفت ونزوئلا افزایش یافت. در می 2018 میلادی؛ قیمت نفت برنت و WIT به طور میانگین و به ترتیب به 73.4 و 76.7 دلار در ازای هر بشکه در روز رسید که خبر از افزایش 47.2 درصدی در مقایسه ماه به ماه و رشد 50.7 درصدی در مقایسه سال به سال می دهد.
تولید ماهانه نفت خام چین- فصلی
میزان تولید نفت خام چین طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی به 77.8 میلیون تن در مجموع رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی افت 3.1 درصد را نشان می دهد. بازده تولید نفت در حوزه های قدیمی تر و گران تر کاهش بیشتری را تجربه کرده است. این درحالی است که سرعت افت بازده همزمان با افزایش قیمت نفت خام متوقف شد.
صادرات و واردات نفتی چین- ماهانه
چین توانست در می سال جاری میلادی میزان واردات تولیدات نفتی را به سه میلیون تن برساند که در مقایسه ماه به ماه و سال به سال به ترتیب افزایش 0.7 و 20.1 درصدی را تجربه کرد. حجم کل واردات در پنج ماه نخست نیز به 14.3 میلیون تن رسید و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی 12.4 درصد رشد داشت.
حجم صادرات نیز در می 6.1 میلیون تن ثبت شد که در مقایسه ماه به ماه و سال به سال به ترتیب 19.8 و 52.1 درصد رشد داشت. در پنج ماه نخست سال جاری میلادی، حجم کلی صادرات تولیدات نفتی به 25.6 میلیون تن رسید که خبر از افزایش 31.1 درصدی آن در مقایسه با پنج ماه نخست 2017 میلادی می دهد.
قیمت میانگین نفتا و گازوئیل- 24 ماه اخیر
در ژوئن 2018 میلادی قیمت گازوئیل حدود سه درصد در مقایسه ماه به ماه با افت همراه شد و 53 درصد در مقایسه سال به سال افزایش داشت. افزون بر آن، قیمت نفتا نیز کاهش حدود سه درصدی را تجربه کرد و مقایسه سال به سال رشد 54 درصدی را نشان داد.
واردات ماهانه LNG چین- فصلی
چین حدود 4.2 میلیون تن LNG را در می 2018 میلادی وارد کرد که در مقایسه ماه به ماه و سال به سال به ترتیب افزایش 22.4 و 42.9 درصدی را پشت سر گذاشت. طی پنج ماه نخست نیز میزان کل واردات به 20 میلیون تن رسید و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی 55.1 درصد رشد داشت. چین در تلاش است تا منابع انرژی خود را متنوع تر کند و از میزان آلاینده های منتشرشده بکاهد و منابع گازی خود را برای کاربران مسکونی و صنعتی به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد.
قیمت میانگین گاز طبیعی
قیمت میانگین گاز طبیعی در ژوئن سال جاری میلادی حدود سه دلار برآورد شد که خبر از افزایش پنج درصدی آن در مقایسه ماه به ماه و کاهش دو درصدی در مقایسه سال به سال می دهد.