رئیس هیئت مدیره اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان گرمابی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: تولید ماهیان گرمابی در سال جاری در مقایسه با سال گذشه از نظر حجم تولید رضایت بخش است.
محمد گشتاسب زاده ادامه داد: در صورت ادامه همین روند تولید، انتظار می رود تا پایان سال شاهد رشد حداقل 20 درصدی در تولید ماهیان گرمابی باشیم.
به گفته وی، سال گذشته در مزارع پرورش ماهیان گرمابی استان مازندران، 54 هزار تن انواع این گونه ماهیان تولید شد که انتظار داریم امسال این رقم به بیش از 75 هزار تن افزایش یابد.
دبیر انجمن صنایع همگن شیلات مازندران، مهمترین مشکل پیش روی پرورش دهندگان ماهیان گرمابی در سال جاری را کاهش نرخ فروش این گونه ماهیان عنوان کرد.
وی خاطرنشان ساخت: این در حالی است که نرخ هزینه های تولید امسال در مقایسه با سال گذشته در بحث تامین غذا و سایر موارد مربوط به پرورش افزایش یافته است.
گشتاسب زاده یادآور شد: مهمترین دلیل کاهش شدید نرخ فروش ماهیان گرمابی به کاهش تقاضا از سوی مردم مربوط می شود.
به گفته وی، قدرت خرید مواد پروتینی در مردم به شدت کاهش یافته و همین امر باعث شده تا کاهش تقاضا و پایین آمدن نرخ فروش ماهیان پرورشی باشیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان گرمابی گفت: نرخ فروش کپور ماهیان در سال گذشته هر کیلو بین هشت تا 12 هزار و 500 تومان بود که امسال در بالاترین حد خود کیلویی هفت هزار و 500 تومان به فروش می رسد.
وی اضافه کرد: نرخ فروش ماهی فیتوفاک سال گذشته هر کیلو پنج هزار تومان بوده که امسال به کیلویی سه هزار و 500 تومان رسیده است.
گشتاسب زاده ادامه داد: قیمت فروش ماهی آمور امسال هر کیلو 9 هزار و 500 تومان است که سال گذشته این نرخ 11 هزار تومان بوده است.
وی همچنین در خصوص نرخ فروش ماهی سرگنده گفت: سال گذشته هر کیلو از ماهی گرمابی هشت هزار تومان به فروش می رسید که امسال نرخ فروش آن به شش هزار تومان کاهش یافته است.
دبیر انجمن صنایع همگن شیلات مازندران عنوان کرد: کاهش نرخ ماهیان گرمابی در حالی اتفاق افتاده است که پرورش دهندگان امسال برای جلب رضایت بیشتر مشتریان، نسبت به تولید ماهیانی با کیفیت بالا اقدام کرده اند و برای این کار هزینه های زیادی را متحمل شده اند.
به گفته وی، کیفیت ماهیان گرمابی پرورشی امسال در مقایسه با سالهای گذشته 30 تا 35 درصد افزایش یافته است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان گرمابی، گفت: نقش صنایع تبدیلی می تواند در افزایش نرخ فروش ماهیان و تقاضای مردم راهگشا باشد اما این کارخانجات نیز به دلیل ضرر و زیان سالهای اخیر دچار ورشکستگی و عدم فعالیت شده اند.
وی در ادامه گفته های خود از کاهش صادرات ماهیان گرمابی خبر داد و گفت: در سالهای گذشته بخش اعظم ماهیان گرمابی به ویژه کپورماهیان به عراق صادر می شد اما امسال به دلیل اوضاع نامناسب داخلی عراق ، صادرات به این کشور بسیار کاهش یافته است.
گشتاسب زاده عنوان کرد: در بخش صادرات ماهیان پرورشی امسال شاهد صادرات مقدار اندکی ماهی قزل آلا به روسیه و امارات بودیم.
وی تاکید کرد: بازار داخلی کشورمان می تواند بهترین جذب کننده انواع ماهیان پرورشی باشد که این امر با حضور بازرگانان و بازاریابان خبره می تواند تحقق یابد.
دبیر انجمن صنایع همگن شیلات مازندران، اظهار داشت: صنایع شیلاتی نیز با جذب نقدینگی می توانند با فراوری ماهیان مطابق میل استان های غیرساحلی نسبت به فروش بیشتر ماهیان پرورشی اقدام کنند که البته تحقق این امر نیازمند حمایت دولت و سیستم های بانکی است.