به گزارش مانا مهندس حسین چراغی در حاشیه دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی، با اشاره به آشنایی تاریخی ایرانیان با دریا گفت: به نظر میرسد ایران در حوزه دریایی علیرغم اینکه پتانسیل زیادی دارد، اما به لحاظ علمی و آکادمیک و مفاهیم اصلی حمل ونقل دریایی دچار نوعی عقبماندگی است.
وی افزود: این عقبافتادگی در عملکرد و سهم ما از دریا و اقتصاد دریامحور مشخص است، چون به وضوح نشان میدهد که خوب عمل نشده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به همایش ICOPMAS، گفت: به این دلیل برگزاری همایشهایی مانند ICOPMAS با یک مبنای علمی و به ویژه با حضور کشورهایی که حوزه دریا و بندر حرفی برای گفتن دارند و صاحب سبک هستند قطعا تاثیر مثبتی خواهد داشت.
چراغی ادامه داد: چنین همایشهایی این خلاء علمی و دانش روز دریایی را پر خواهد کرد و قطعا میتواند در حوزه اقتصاد دریامحور کشور موثر باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلانهمچنین با اشاره به اینکه بنادر استان گیلان بالاترین میزان رشد را داشته است گفت: بنادراستان گیلان 40 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است و این رشد بر اثر برنامههایی بود که به صورت نرمافزاری و سختافزاری برنامه ریزی شده بود.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به این رشد اقدامات زیادی انجام شده است افزود: درباره قیمت تمامشده کالا از طریق بنادر گیلان، بررسیهای بسیار زیاد و کارشناسانهای انجام شده و قیمت هر تن کالا در بنادر گیلان در مقایسه با دیگر بنادر شمال رقابتپذیر است. این حاصل همکاری و تلاش همه سازمانهایی بود که در این صنعت ذینفع هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: برنامههای جدیدی نیزوجود دارد، پروژههای جدیدی مانند ایجاد مخازن خوراکی به عنوان یک بازار جدید در خزر که بتواند تنوع کالا در خزر را افزایش بدهد. همچنین مخازن غلات یکی از اهداف ما در افزایش بازار است. همچنین در حوزه صنایع پشتیبانی نیز برنامهریزی انجام شده است. صنایعی مانند تعمیر و ساخت کشتی که میتواند به عنوان یک صنعت تکمیلکننده موثر وترافیک را افزایش بدهد.
چراغی با توجه به اینکه بندر انزلی درپنج سال گذشته رتبه اول را در میان بنادر شمال کشور دارا بوده است گفت: با این برنامهها و طرحهایی انتظار میرود که این آهنگ رشد ادامه یابد و بندر انزلی بتواند پس از پنج سال، امسال دوباره به رتبه اول بنادر شمال کشور کسب کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان همچنین با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری دریایی از جمله کارهایی است که در دستور کار قرار داردتصریح کرد: در حوزه گردشگری دریایی و سفرهای دریایی طرح بسیار خوبی در نظر است. با توجه به تاکید وزیرراه و شهر سازی و مدیرعامل سازمان این سازمان به دنبال ایجاد مجمتع گردشگری دریایی یا مارینا است.
وی با اشاره به اینکه این طرح در مرحله انتخاب سرمایهگذار است گفت: امید است با انتخاب یک شرکت و سرمایهدار متخصص این حوزه ، این خلا و نگرانی در حوزه صنعت دریایی کشور پر شود و اولین بندری باشد که با ایجاد این مجتمع گردشگری مطالبات و انتظارات مقامات مسئول کشور را برطرف کند.