دکتر مهرداد مظفری در گفتگو با مانا در خصوص نقش و میزان تأثیرگذاری نقش همایش های ارگان های دریایی در توسعه و ارتقای حوزه دریا گفت: به نظر میرسد با توجه به اهمیت نقش دریا در توسعه کشور و تأکیدات مقام معظم رهبری به توسعه سواحل و استانهای ساحلی با تمرکز بر سواحل مکران و مصوبات اصول آمایش سرزمینی درباره سواحل کشور و توجه و مشارکت ذینفعان به آن، همایش ارگان های دریایی از پتانسیل لازم برای تأثیرگذاری در جامعه هدف برخوردار باشد، اما تا حد بسیار زیادی به موارد مطروحه در آن بستگی دارد.
وی افزود: در صورتی که مسائل و مشکلات روز حملونقل صنایع دریایی کشور و راههای برونرفت از این مسائل و مشکلات به عنوان نتیجه بررسیها و مطالعات کارشناسی انجام شده در طول یک سال منتهی به همایش، مطرح شود و با رویکرد منطقی و واقعبینانه سعی در حل آنها شود، این همایش میتواند نقش خود را در همسوسازی ارگانهای دریایی و افزایش سطح مشارکت آنان، بازی کند. در غیر این صورت محدود به صدور بیانیههای کلیشهای و فاقد اثر خواهد شد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی با اشاره به سطح مخاطبان و مشارکتکنندگان در همایش ارگان های دریایی تصریح کرد: با توجه به سطح مخاطبان و مشارکتکنندگان در همایش ارگان های دریایی که اکثریت قریب به اتفاق ارگانهای دریایی کشور و مسئولان مربوطه در سطوح مختلف مدیریتی هستند، پرداختن به مقوله دریا در سطح کلان، ارائه سیاستها، برنامههای کلان ارگانهای مربوطه، پرداختن به نقش و وظایف هر یک از ارگانها با رویکرد اصلاحی و با هدف تشریک مساعی، کاهش موازی کاری، استفاده بهینه از منابع، بررسی موانع و مشکلات بر سر راه توسعه دریایی کشور و ارائه تجربیات سایر کشورها میتواند سودمند باشد.
مظفری خاطر نشان کرد: به نظر می رسد پرداختن به موضوعات و مسائل فنی و تکنیکال در حوزه دریا و یا موضوعاتی که صرفاً بیانکننده نظریات علمی و آکادمیک است در حوصله این همایش نبوده و بهتر است در جای دیگری بحث و بررسی شوند.
وی مسئله تأمین مالی و جذب سرمایه، به عنوان یک موضوع مهم و حیاتی برای اکثر صنایع کشوردانست ویادآور شد: مسئله تأمین مالی و جذب سرمایه، به عنوان یک موضوع مهم و حیاتی برای اکثر صنایع کشور و از جمله صنایع دریایی میتواند در مرکز توجهات همایش پیشرو قرار گیرد و ارگانهای دریایی با مشارکت یکدیگر، بسته پیشنهادی به عنوان خروجی همایش، در این زمینه ارائه دهند.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی با اشاره به نقش کم رنگ دریا در برنامه ششم توسعه گفت: از نقطهنظر استفاده از پتانسیل و ظرفیتهای دریایی کشور در جهت توسعه کشور، متأسفانه در برنامه ششم توسعه به درستی به آن پرداخته نشده است و نقش دریا در توسعه به درستی تبیین نشده، همان گونه که در خصوص توسعه سواحل و صنایع دریایی کشور نیز برنامه مدونی وجود ندارد، که این مسئله از نقاط ضعف بسیار پررنگ برنامه است.
وی با اشاره به دریا بعنوان یکی از جذابترین بخشها برای سرمایهگذاری اظهارداشت: به نظر میرسد، در صورت خروج اقتصاد از رکود و جذب سرمایههای داخلی و خارجی در بخشهای اقتصادی مولد، یکی از جذابترین بخشها برای سرمایهگذاری که پتانسیل بالایی در سودآوری و رونق خواهد داشت دریاست. بنابراین سرمایههای بخشخصوصی به سمت این مناطق خواهد رفت.
وی تصریح کرد: مسئله مهم تسهیل قوانین، وحدت رویه و حذف بروکراسیهای اداری در جهت جذب سرمایههای مذکور و تسریع در انجام امور برای بخشخصوصی است.