به گزارش مانا به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهیدرجایی با بیان این مطلب گفت: یک دستگاه کانتینر 40 فوت از مبدأ تایوان به کشور وارد و تحت عنوان اتومبیلهای سواری برشخورده، تایر، رینگ مستعمل و اجزا و قطعات مستعمل خودرو و مجموعاً در پنج ردیف جهت ترانزیت به افغانستان اظهار شد.
وی با بیان اینکه کانتینر یادشده جهت کنترل اولیه به واحد ایکسری (X-Ray) ارجاع و اسکن شد، گفت: در گزارش دریافت شده از اسکن کانتینر مشخص شد، علاوه بر کالای مندرج در اسناد حمل و اظهارشده، بشکههای فلزی نیز وجود دارد که به همین منظور دستور تخلیه کانتینر از کامیون جهت فک پلمپ و ارزیابی فیزیکی محتویات آن صادر شد.
به گفته وی شرکت حملونقل مربوطه با تحویل کانتینر به انبار هیچگونه اقدامی در جهت انتقال آن به محل ارزیابی به عمل نیاورد و حاضر به همکاری با گمرک نشد.
ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهیدرجایی با اشاره به اینکه در نهایت کانتینر به محل ارزیابی منتقل و در حضور نماینده شرکت حملونقل فک پلمپ و مورد ارزیابی قرار گرفت، ادامه داد: محتویات کانتینر شامل 9 دستگاه اتومبیل سواری که سه دستگاه از وسط برش خورده و 6 دستگاه که فقط سقف آنها برش خورده و نیز مقادیری تایر مستعمل، رینگ، قطعات مستعمل خودرو و... بود. بررسی محتویات کانتینر نشان داد علائم و نشانههایی که بهصورت ستونهای عمومی در اسکن کانتینر دیده شده و شباهت زیادی به بشکههای فلزی داشت در واقع حلقههای تایر مستعمل اتومبیل بوده که بر روی همدیگر چیده شدهاند، لکن در بررسیهای دقیقتر مشخص شد در شش دستگاه از اتومبیلهای سواری مستعمل رؤیت شده که سقف آنها برش خورده، صندلیها برداشته شده و در هر کدام دو عدد باک یدکی کامیون بهصورت بسیار ماهرانهای رنگآمیزی و عایقبندی و در جای صندلیهای اتومبیل جاسازی و روی آنها با لوازم متفرقه پوشانده شده است.
علیدادی تصریح کرد: پس از باز کردن درب این باکها مشخص شد محتویات باک ها مایع بیرنگ و رقیق با بوی بسیار تند و مشمئزکننده است، لذا پس از ارزیابی، از کالا نمونهبرداری و به آزمایشگاه ارسال و باکهای یادشده از ماشینها خارج و در یک کانتینر جداگانه بارگیری و پلمپ شد.
وی ادامه داد: پس از جدا کردن کالای یادشده مشخص شد وزن 12 دستگاه باک کشف شده با محتویات آنها مجموعاً 2380 کیلوگرم است و برابر نظریه آزمایشگاه نوع مایع درون این باکها انیدریداستیک که یک نوع پیشساز مواد مخدر صنعتی و انواع قرصهای روانگردان است، تشخیص داده شد.
از سوی دیگر مرکز مبارزه با جرایم سازمانیافته گمرک ایران نیز در این خصوص اعلام کرد: فعالیتهای گمرک جمهوری اسلامی ایران درحوزه اطلاعات و عملیات برای مبارزه با جرایم سازمانیافته ازجمله مواد مخدر همزمان با تجهیز گمرکات کشور به دستگاههای کنترلی پیشرفته، روزبهروز در حال افزایش است و کشف این محموله نمونه موفقی از این دست اقدامات بهشمار میرود.
براساس اعلام این مرکز؛ آنچه در این کشف واجد اهمیت بوده این است که قاچاقچیان مواد مخدر قبلاً محمولههای پیشساز را در داخل بشکههای پلاستیکی حمل و در داخل کانتینر جاسازی میکردند و کاربران دستگاههای ایکسری کامیونی در هنگام اسکن محتویات کانتینر اگر به اشکالی شبیه بشکه و... مشکوک میشدند دستور فک پلمپ و ارزیابی دقیق صادر میشد، ولیکن این کشف نشان میدهد که قاچاقچیان با اتخاذ تدبیری جدید، صندلی خودروهای مستعمل را خارج و مخازنی شبیه صندلی طراحی کرده و محمولههای پیشساز را در داخل آن میریزند تا به گمان خود کاربران دستگاههای ایکسری کامیونی در گمرکات نتوانند وجود پیشسازهای مواد مخدر را در داخل کانتینرها تشخیص دهند.
همچنین مرکز مبارزه با جرایم سازمانیافته گمرک اعلام کرد: انعکاس بینالمللی این کشف تأثیر بسزایی در آگاه کردن سایر کشورها برای مقابله با این نحوه جاسازی خواهد داشت.