مدیرکل شیلات هرمزگان خبر داد:
امکان برداشت 90 هزار تن ساردینماهی در آبهای هرمزگان
مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: بررسیهای پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان نشان میدهد آبهای خلیج فارس ظرفیت برداشت 80 تا 90 هزار تن از ساردینماهیان را در هر سال دارد.
به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، سید پرویز محبی در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر 6 درصد صید ساردین جهان در ایران و بالغ بر 90 درصد صید ساردین کشور در استان هرمزگان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه قشم، بندرلنگه و جاسک به ترتیب شهرستانهای پیشرو در این زمینه هستند، افزود: استفاده بهینه از صید و جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی، برنامهریزی برای برداشت اصولی و هدفمند، افزایش درآمد فعالین این بخش، توسعه کارخانجات فرآوری، ایجاد اشتغال، توسعه صادرات آبزیان، ارزآوری و ... از اهداف مورد نظر در توسعه کیفی این صنعت است.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان با اشاره به بررسی های هر ساله در راستای حفظ ذخایر آبزیان عنوان کرد: بر اساس نتایج حاصل از بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، امکان برداشت این آبزیان تا 90 هزار تن در سال بدون فشار بر ذخایر این آبزیان وجود دارد.
محبی دراین باره ادامه داد: البته این بررسیها در راستای حفظ ذخایراین آبزیان با ارزش سالانه ادامه خواهد داشت و در صورت نزدیک شدن به ناحیه خطر و کاسته شدن از ذخیره طبیعی و کوچکترین فشاری بر این ذخایر بدون شک و بلافاصله میزان صید را کاهش خواهد داد و هرگز فشاری بر ذخایر این آبزیان نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه از برگزاری دو کارگروه تخصصی ویژه ساردینماهیان در راستای ارزش افزوده آن تاکنون خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا سال گذشته برای اولین بار جشن ساردینماهیان از سوی شیلات هرمزگان برگزار شد.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان با اشاره به مصارف ساردین ماهیان عنوان کرد: صید ساردینماهیان مصارف خوبی در صنعت، غذاسازی و محصولات بهداشتی و کودهای کشاورزی دارد.
محبی همچنین اظهار داشت : در حال حاضر 85 درصد از صید ساردین ماهیان به صورت پودر ماهی نیاز کشور، را تامین میکند و بخشی هم به مصارفی همچون کودهای کشاورزی و باغی میرسد.