مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان از پتانسیل بسیار بالایی در زمینه توسعه گردشگری دریایی برخوردار هستند.
دکتر کامبیز مشتاق گوهری تصریح کرد: بر اساس برنامه تنظیم شده در طرح برنامه ششم توسعه، توسعه سواحل مکران مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: یکی از اولویت های توسعه سواحل مکران، توسعه گردشگری دریایی و ساحلی است که نقش موثری در توسعه اقتصادی منطقه خواهد داشت.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس کشورهای حاشیه اقیانوس هند در چابهار طی روزهای پنج شنبه و جمعه هفته جاری، اذعان داشت: برگزاری این اجلاس فرصت بسیار مغتنمی برای همکاری های دو جانبه با این کشورها در زمینه گردشگری دریایی و ساحلی است.
دکتر مشتاق گوهری با اشاره به وجود ظرفیت دریای عمان و پتانسیل بالای آن در زمینه گردشگری اظهار داشت: می توان از این ظرفیت بالقوه با همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند در راستای توسعه هر چه بیشتر توریسم دریایی در سواحل عمان گام برداشت.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: همچنین این اجلاس فرصتی برای جذب سرمایه گذاران کشورهای حاشیه اقیانوس هند برای ایجاد امکانات و تاسیسات گردشگری در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
وی اذعان داشت: همچنین می توان نسبت به جذب سرمایه گذاران خارجی برای برگزاری تورهای دریایی از مقصد چابهار به سایر کشورهای همسایه مذاکراتی را انجام داد.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان ساخت: این امر تاثیر بسزایی در رونق گردشگری دریایی منطقه خواهد داشت.
وی یادآور شد: در مجموع می توان گفت که برگزاری اجلاس کشورهای حاشیه اقیانوس هند، تضمین کننده توسعه گردشگری در سواحل عمان با همکاری سرمایه گذاران خارجی است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان در ادامه اذعان داشت: در همین راستا، جاذبه های گردشگری دریایی استان و سایر مناطق کشور در حاشیه این اجلاس معرفی خواهد شد.
دکتر مشتاق گوهری در ادامه بیان داشت: همچنین بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته ، در حاشیه برگزاری اجلاس کشورهای اقیانوس هند در چابهار از سوی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان، جشنواره اقوام برگزار می شود.
وی اذعان داشت: به همین منظور، 10 استان دارای فرهنگ غنی کشور برای شرکت در این جشنواره و نمایش فرهنگ و آداب و رسوم خود دعوت شده اند.
به گفته وی، استان های همجوار استان های سیستان و بلوچستان از جمله کرمان و هرمزگان و نیز سایر استان ها همچون کرمانشاه ، کردستان، گیلان و خراسان رضوی در این جشنواره حضو رخواهند داشت.
دکتر مشتاق گوهری تاکید کرد: اما در راس تمام این استانها، غرفه فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان پررنگ تر خواهد بود.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این جشنواره در دو بخش شامل صنایع دستی و سوغات و موسیقی نواحی طی تاریخ های 30 و 31 اردیبهشت ماه امسال برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با برنامه ریزیهای جامعی که در راستای بهره برداری از این اجلاس بین المللی جهت توسعه گردشگری دریایی انجام شده است، بتوانیم نهایت استفاده را ببریم.