۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱

پاکسازی 98 درصد سنبله های آبی از تالاب انزلی

تاکنون بیش از 98درصد از محدوده آبی تالاب بین المللی انزلی از گیاه مهاجم سنبله آبی پاکسازی شده است و روند پایش و جمع‌آوری همچنان ادامه دارد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۸۶۰۷
پاکسازی 98 درصد سنبله های آبی از تالاب انزلیمدیر کل اداره محیط زیست استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مانا در خصوص وضعیت کنترل گیاه مهاجم سنبله آبی به تالاب بین المللی انزلی گفت: اوایل مرداد ماه امسال در بخش انتهایی رودخانه مرغک در محدوده منطقه حفاظت شده سیاه‌ کشیم و روستای چکوور این گیاه آبزی شناور برای اولین بار در تالاب بین المللی انزلی مشاهده شد.
قربانعلی محمد پور ادامه داد: بررسی حدود چهار کیلومتر از طول رودخانه نشان داد که این گونه در کل طول رودخانه‌ مورد بررسی پراکنش دارد و در مناطقی که سطح آب کم و راکد است؛ توده‌هایی از این گونه تشکیل شده است.
وی افزود: بررسی دیگر نقاط تالاب به ویژه پهنه‌های آبی، مناطق چهارگانه و رودخانه‌های جاری در تالاب انزلی نیز نشان داد این گیاه تا اواخر مرداد وارد این مناطق نشده بود.
این مقام مسئول در استان گیلان گفت: در پایش مجددی که اوایل شهریور ماه در طول رودخانه بهمبر در محدوده 500 متر مانده به خروجی منطقه حفاظت شده سیاه‌کشیم به رودخانه سیاه‌درویشان انجام گرفت، این گونه مشاهده شد به طوری که در برخی از مناطق توده‌های انبوهی نیز تشکیل داده بودند این در حالی بود که در بررسی مرداد ماه، این گونه در هیچ یک از رودخانه‌ها و پهنه‌های آبی این منطقه دیده نشده بود.
محمد پور افزود:: مشاهده‌ها حاکی از آن بود که این گونه توانسته در آب‌های کم عمق و راکد توده‌هایی انبوه تشکیل دهد و در حاشیه آب‌های جاری نیز توده‌هایی از این گیاه به همراه گل مشاهده شد.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان گیلان یادآور شد: در اواخر شهریور این گونه در رودخانه نهنگ روگا نیز دیده شد و پایش بخش مرکزی نشان داد که سنبل آبی توانسته به بخش‌هایی از پناهگاه حیات وحش سرخانکل، بخش مرکزی، خروجی آب تالاب به دریا و کلاس نرگستان در منطقه حفاظت شده سیاه‌کشیم راه یابد.
به گفته وی، به احتمال زیاد از دلایل سریع این انتشار بارش باران‌های شدید در اواسط و اواخر شهریور و تاثیر جزر و مد دریای خزر بر آب تالاب بوده است.
وی در ادامه با اشاره به تاثیرات سوء زیست محیطی سنبل آبی، اظهار کرد: با توجه به برخی خصوصیات بوم شناختی سنبل آبی، این گیاه می‌تواند تهدیداتی را بر بوم سازگان‌های آبی تحمیل کند.
محمد پور خاطرنشان ساخت: از جمله این تهدیدات می‌توان به حذف و نابودی گیاهان بومی و فیتوپلانکتون‌ها، تسریع در روند خشک شدن تالاب، رسوب‌گیری و کاهش عمق تالاب، کاهش سطح پهنه‌های آبی تالاب، اختلال در حیات ماهیان و اختلال در تردد قایق‌های موتوری و پارویی اشاره کرد.
وی اذعان داشت: با توجه به تهدیدات و تاثیرات سوء این گونه بر اکوسیستم تالاب انزلی در صورت انتشار وسیع به ویژه در پهنه‌های آبی کم عمق، اقدام‌ها در دو سطح زیر پس از برگزاری جلسه کارشناسی در اداره کل و اخذ نظر سازمان حفاظت محیط زیست برنامه ریزی و اجرا شد.
به گفته محمد پور، در این راستا از 30 مهر با بسیج کارشناسان و محیط‌ بانان اداره حفاظت محیط زیست صومعه سرا و محیط‌ بانان تالاب بین المللی انزلی به اتفاق جوامع محلی پاکسازی تالاب از این گیاه آغازشد.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان گیلان در ادامه گفته های خود به پروژه جمع آوری و معدوم سازی سنبله های آبی در تالاب بین المللی انزلی اشاره و تاکید کرد: تا نیمه آبان ماه تمامی بخش‌های آلوده به این گیاه شناسایی و سنبله های آبی جمع آوری شدند.
وی اظهار داشت: بر اساس آخرین گزارش های ارائه شده تاکنون بیش از 98 درصد از محدوده آبی تالاب بین المللی انزلی از این گیاه مهاجم پاکسازی شده است و روند پایش و جمع‌آوری همچنان ادامه دارد.
این مقام مسئول در استان گیلان تاکید کرد: بوته‌های این گیاه به روش مکانیکی (جمع آوری دستی) از سطح تالاب و رودخانه‌ها جمع آوری و با قایق به محیط پاسگاه سیاه‌دریشان انتقال داده شد تا پس از کپه شدن و پلاستیک کشیدن بر روی آن، پلاسیده و امحاء زیست محیطی شوند.
برچسب ها: تالاب انزلی
ارسال نظرات
آخرین اخبار