۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۳

سرنوشت "اسکراپ" در انتظار جلسه شورای عالی صنایع دریایی

تصویب آیین‌نامه اسکراپ در شورای عالی صنایع دریایی می‌تواند مسیر مجوز‌ها و سرمایه‌گذاری را شفاف کند.
کد خبر: ۱۰۶۱۱۴

سرنوشت

 

به  گزارش مانا، حسن‌رضا صفری، رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران با اشاره به اظهارات مدیرعامل ایدرو درباره اسکراپ 150 فروند شناور  فرسوده کشور، اظهار کرد: ابتدا باید درباره این سخنان یک شفاف‌سازی صورت بگیرد؛ شناور فرسوده‌ای که درباره آن حرف می‌زنیم با برخی تجهیزات و ماشین‌آلات فرسوده متفاوت است.

وی ادامه داد: در حمل‌ونقل دریایی، شناوری که به‌طور مداوم توانسته باشد قابلیت و ایمنی دریانوردی خود را به تأیید موسسات رده‌بندی و مراجع ذی‌صلاح رسانده و گواهینامه‌های مربوطه را اخذ کند، به‌طور اتوماتیک می‌تواند کار کند.

صفری افزود: وقتی از لفظ فرسوده برای شناور استفاده می‌کنیم، باید برای آن مرز باریکی قائل شویم، چراکه با شناور راکد متفاوت است.

وی توضیح داد: شناورهای فرسوده در دو دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند؛ یکی آن‌که نمی‌تواند کار کند و دوم شناوری است که قابلیت کلی دریانوردی و ایمنی را دارد و کار می‌کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران تأکید کرد: شناورهای فرسوده با حداقل الزامات قانونی منطبق هستند، اما خطرپذیری ایمنی و هزینه تعمیر و نگهداری آنها بالاست.

صفری با بیان اینکه احتمال دارد برخی کشورها اعلام کنند دیگر اجازه ورود کشتی‌های با عمر بالای 30 سال را به بنادر خود نمی‌دهند، اضافه کرد: اهمیت اسکراپ و جوان‌سازی ناوگان فقط این نیست که بخواهیم به‌روز و مدرن باشیم، بلکه واقعیت اقتصادی و ایمنی نیز در این مسیر مطرح است.

وی درباره اسکراپ کشتی، گفت:‌  بعد از آیین‌نامه موسسه رده‌بندی ایرانیان برای محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه این آیین‌نامه را مصوب کرده است. در ادامه، سازمان بنادر و دریانوردی آیین‌نامه بسیار کاملی برای اسکراپ نوشت که در شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی است و قابلیت اجرایی دارد. در عین حال، آقای عبدالعلی زاده به عنوان نماینده رئیس‌جمهور برای هماهنگی بیشتر، تصمیم گرفت آیین‌نامه و الزامات را به تصویب شورای عالی صنایع دریایی برساند.

وی افزود: کمیته زیربنایی دولت نیز تصمیم گرفت این آیین‌نامه به جای تصویب در هیئت دولت به تصویب شورای عالی صنایع دریایی برسد که رئیس آن، رئیس‌جمهور است. امیدواریم این جلسه شورا به زودی تشکیل و آیین‌نامه تصویب شود.

صفری تأکید کرد: در زمان حاضر گرچه آیین‌نامه به تصویب شورا نرسیده است، اما پیرو هماهنگی انجام شده، اگر کسی بخواهد اسکراپ راه‌اندازی کند، می‌تواند مجوزهای لازم را به صورت جداگانه از سازمان محیط زیست و سازمان بنادر و دریانوردی دریافت کند.

وی با بیان اینکه تصویب آیین‌نامه باعث ایجاد اعتماد در دل سرمایه‌گذاران می‌شود، گفت: با تصویب آیین‌نامه در شورای عالی صنایع دریایی، خط سیر یکسانی برای گرفتن مجوز ایجاد می‌شود. در حال حاضر ممکن است سرمایه‌گذاران به نحوه گرفتن مجوز اعتماد نداشته باشند.

وی یادآور شد: کارخانه‌های کشتی‌سازی به صورت موردی اقدام به اسکراپ کشتی می‌کنند؛ برای سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت، بهتر است یک روال یکسان، شفاف و نهادینه شده وجود داشته باشد تا اعتماد سرمایه‌گذاران جلب شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار