سید محمد هاشم داخته در گفتگو با خبرنگار مانا در این ارتباط اظهار کرد: لاکپشتهای پوزهعقابی از کهنترین ساکنان زمین هستند و بیش از ۱۰۰ میلیون سال در دریاها زندگی کردهاند، اما به دلیل فعالیتهای انسانی، آلودگیها، صید غیرمجاز و تغییرات اقلیمی در فهرست گونههای در معرض خطر انقراض قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه ساحل شیبدراز قشم یکی از معدود زیستگاههای فعال تخمگذاری این گونه از لاکپشتهای پوزهعقابی در خلیجفارس است، افزود: تولد موفق نوزادهای پوزه عقابی، برای ما نه فقط یک خبر خوب، بلکه دستاوردی برای محیط زیست دریایی ایران است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: در فصل تخمگذاری امسال که از اسفند ۱۴۰۳ تا اواسط تیرماه ۱۴۰۴ بوده، بیش از ۹۰ لانه شناسایی و محافظت شده است.
داخته با بیان اینکه کار حفاظت از این گونه حساس و مهم توسط جامعه محلی در روستای شیبدراز صورت میگیرد، اضافه کرد: تولد لاکپشتهای کوچک در هفتههای اخیر، حاصل پایش شبانهروزی، گشتهای میدانی و مشارکت اهالی محلی با تیمهای حفاظتی محیط زیست است.
این مقام مسئول با تاکید بر اهمیت مردمی بودن حفاظت از محیط زیست در جزیره قشم، تصریح کرد: مردم شیبدراز دیگر نه فقط ناظر، بلکه محافظان واقعی این لاکپشتها هستند.
داخته با تاکید بر اهمیت بینالمللی این گونه تصریح کرد: سازمانهای جهانی مانند IUCN وضعیت این گونه را بحرانی اعلام کردهاند و ما در جزیره قشم در حال انجام یک ماموریت بینالمللی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عوامل تهدید لاکپشتهای دریایی، گفت: تهدیدهایی مانند زبالههای پلاستیکی، نورهای مصنوعی اطراف ساحل، ساختوسازهای بیرویه و تغییر دمای شنها در اثر گرمایش زمین، از جمله چالشهای جدی پیشروی این روند هستند.