به گزارش مانا، ناصر کرمیراد از توسعه گسترده پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیتهای اقلیمی مناسب برای گسترش این صنعت در فاز دوم توسعه، هدفگذاری برای تولید بیش از ۱۴۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری انجام شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران افزود: سرمایهگذاری در این حوزه بسیار سودآور است و داشبوردهای سرمایهگذاری برای توسعه این صنعت در استانهای مختلف آماده شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ تولید گوشت ماهیان خاویاری به بیش از ۶۰۵۰ تن رسیده که نسبت به سال قبل رشدی حدود ۲۶ درصدی داشته است، همچنین تولید خاویار کشور از ۲۱.۶ تن در سال گذشته به بیش از ۲۵.۱ تن افزایش یافته که نشاندهنده رشد ۱۷ درصدی است.
کرمیراد گفت: در حوزه صادرات نیز، بیش از ۷.۵ تن خاویار بهطور مستقیم از مسیر گمرک صادر شده و تخمین زده میشود که بخش قابل توجهی از خاویار ایران نیز بهصورت مسافری و چمدانی به خارج از کشور منتقل شده باشد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان خاویار ایران با اشاره به اینکه بازار خاویار ایران همچنان در بازار جهانی بیرقیب است و مشتریان خاص خود را دارد، عنوان کرد: با ادامه این روند، ظرفیت تولید و صادرات ماهیان خاویاری کشور در حال افزایش بوده و فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری در این بخش فراهم شده است.