۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴

تالاب بین‌المللی هامون ۱۰۰ درصد خشک است

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: در حال حاضر به دلیل عدم تامین حقابه تالاب بین المللی هامون و مسدود شدن منابع ورودی آب، این تالاب ۱۰۰ درصد خشک است.
کد خبر: ۱۰۳۰۹۰

تالاب بین‌المللی هامون ۱۰۰ درصد خشک است

 

آرزو اشرفی زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل عدم تامین حقابه تالاب بین‌المللی هامون و مسدود شدن منابع ورودی آب، این تالاب ۱۰۰ درصد خشک است.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: این وضعیت علاوه بر اینکه بر معیشت جامعه بومی منطقه به شدت تأثیر گذار است از سوی دیگر باعث شده تا شاهد ایجاد کانون بزرگ ایجاد گرد و غبار در منطقه جنوب شرق کشور باشیم.

وی  با اشاره به اینکه تمام منابع ورودی آب به تالاب هامون بسته شده است، گفت: یکی از مهمترین این منابع رودخانه هیرمند است که هم اکنون به دلیل احداث بند کمال خان و انحراف آب از مسیر طبیعی دچار چالش شده است و ما خواستار اصلاح سرریز بند کمال خان هستیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ضروری است که آب از مسیر طبیعی سیلاب‌های هیرمند به تالاب هامون برسد، بیان داشت: حقابه آب تالاب هامون به عنوان یک زیست بوم با ارزش جهانی باید از این رودخانه تأمین شود و در حال حاضر این مهم از طریق مراجع ذی ربط در وزارت امورخارجه توسط سازمان محیط زیست در حال پیگیری است.

به گفته وی، یکی دیگر از منابع اصلی تأمین کننده تالاب هامون رودخانه فراه است که متأسفانه هم اکنون به دلیل ساخت سد بخش آباد ورودی آب این رودخانه به هامون صابری نیز قطع شده است، اما نیاز آب محیط زیستی تالاب‌های هامون بر اساس اصول و عرف بین‌المللی باید تأمین شود و آب از مسیر طبیعی به تالاب برسد.

تالاب بین‌المللی هامون واقع در سیستان و بلوچستان، بخشی از پناهگاه حیات وحش هامون است. این دریاچه، سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه مازندران و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است. این دریاچه از سه دریاچه کوچک به نام‌های هامون پوزک، هامون صابری و هامون هلمند تشکیل شده است. این دریاچه‌ها در زمان فراوانی آب به هم می‌پیوندند و دریاچهٔ مشترک هامون، میان افغانستان و ایران را تشکیل می‌دهند. رودخانهٔ هیرمند شریان اصلی ورود به هامون است و رودخانه‌های خاش رود، فراه، هاروت رود، شوررود، حسین‌آباد و نهبندان نیز به هامون می‌ریزند. این دریاچه پس از معاهدات سیاسی مختلف بین ایران و افغانستان بخش وسیعی از این دریاچه که در ایران قرار داشته کاملاً خشک شده است. این روند خشکی تالاب هامون باعث نابودی بخش وسیعی از زیست محیط شرق ایران نیز شده است.

برچسب ها: تالاب هامون
ارسال نظرات
آخرین اخبار