حرمت الله رفیعی در نشست خبری که امروز با هدف بررسی مشکلات صنعت گردشگری کشور، چالشها و رویکردها در محل انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران برگزار شده بود در پاسخ به سئوال خبرنگار مانا مبنی بر اقدامات انجام شده از سوی دفاتر خدمات مسافرتی کشور در زمینه ورود تورهای خارجی به سواحل شمالی و جنوبی کشور و نیز جزایر خلیج فارس، گفت: رسالت اصلی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی کشور با ۶۷ سال سابقه فعالیت به عنوان یکی از بزرگترین انجمنهای صنفی کشور، رونق صنعت گردشگری از طریق برگزاری تورهای داخلی و خارجی است.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، ادامه داد: در همین راستا انجمن همواره ورود گردشگران به سواحل و جزایر کشور را در دستور کار خود داشته است که البته رونق این امر نیازمند توسعه زیرساختها در تمام حوزهها از جمله حملونقل و اقامت در این مناطق است.
وی در خصوص امکان حضور گردشگران خارجی در سواحل و جزایر کشور نیز گفت: گردشگران خارجی قوانین جمهوری اسلامی در مقولههای مختلف همچون حجاب را محترم میشمارند و هیچ گونه مشکلی با حضور آنها در سواحل و جزایر کشور به وجود نیامده است که امیدواریم با توسعه امکانات در این مناطق شاهد افزایش رغبت گردشگران خارجی برای حضور در مناطق ساحلی کشور باشیم.
رفیعی در ادامه یکی از بزرگترین مشکلات پیشِ روی صنعت گردشگری کشور را که مانع جذب گردشگران خارجی و رونق گردشگری داخلی میشود را به گرانی این صنعت در کشورمان نسبت داد و اذعان داشت: حمل و نقل و اقامت به عنوان دو مقوله مهم در گردشگری، در ایران بسیار پرهزینه هستند و تا ارزان سازی در این خصوص صورت نگیرد، نمیتوان امیدی زیادی نسبت به تحول گردشگری داشت.
این مقام مسئول در انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، چین و روسیه را دو بازار مهم و اصلی برای جذب گردشگران آنها به ایران اعلام و تصریح کرد: ما نتوانسیتم در جذب گردشگران این دو کشور تا کنون موفق عمل کنیم و این در حالی است که سالانه ۱۶۰ میلیون گردشگر از چین به سراسر دنیا سفر میکنند.
وی در ادامه به مشکلات صنعت حملونقل به عنوان یکی از اصلیترین زیرساخت صنعت گردشگری اشاره کرد و با بیان اینکه این صنعت در کشورمان مافیایی است، گفت: مردم خارج از کشور با همین مبلغی که ما برای بلیت هواپیما پرداخت میکنیم، بنز سوار میشوند؛ ما در ایران ژیان تحویل مردم میدهیم.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران با بیان اینکه سفر یک ضرورت روحی و روانی برای جامعه است، اظهار داشت: دولت باید برای مردم تسهیلات سفر فراهم کند چراکه این فقط تفریح نیست، سفر بازسازی ذهنی و روحی به دنبال دارد؛ در دین اسلام هم بیش از صد بار مستقیم و غیرمستقیم به سفر توصیه شده است.
رفیعی در خاتمه بر پرداخت بخشی از هزینههای سفر توسط دولت در قالب وام و تسیهلات تاکید کرد و بیان داشت: با این اقدام سفر رفتن که هم اکنون به مقولهای لوکس و غیرممکن تبدیل شده است در سبد خانواده مردم قرار خواهد گرفت.