به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل ار بلومبرگ دریایی؛ برخی از شرکتهای مستقر در چین که به شدت از تعرفههای ایالات متحده آسیب دیدهاند، برای پر کردن سفارشات آنها و حفظ مشتریان آمریکایی خود به صادرکنندگان هندی متوسل میشوند.
در این راستا آجی ساهای، مدیرکل فدراسیون سازمانهای صادراتی هند در نمایشگاه کانتون بزرگترین نمایشگاه تجاری جهان که تا ۵ مه در گوانگژو چی برگزار میشود، در این باره گفت: شرکتهای چینی با چند شرکت هندی برای تأمین کالا به مشتریان آمریکایی مذاکره کرده و درخواست دادهاند صادرات کالا از چین به آمریکا با واسطهگری شرکتهای صادراتی هندی صورت گیرد تا از گزند تعرفههای بالا در امان باشند.
براساس این گزارش صادرات چین به ایالات متحده با تعرفه ۱۴۵ درصدی مواجه شده است. در مقابل کالاهایی که از هند به آمریکا ارسال میشوند در حال حاضر مشمول مالیات ۱۰ درصدی هستند که در صورت اجرای تعرفههای متقابل ترامپ پس از پایان وقفه ۹۰ روزه در ماه ژوئیه به ۲۶ درصد افزایش خواهد یافت.
در این راستا بسیاری از صادرکنندگان چینی که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ هدف تعرفههای ترامپ قرار گرفتند، به کشورهای جنوب شرقی آسیا روی آوردند و کارخانههایی در ویتنام تأسیس کردند یا کالاهایی را به مکانهایی مانند تایلند ارسال کردند و از آنجا به ایالات متحده صادر شدند.
این بار، با اعمال تعرفههای متقابل ۴۶ درصدی ترامپ بر کشورهایی مانند ویتنام، صادرکنندگان هندی ممکن است شاهد تغییر مسیر سفارشات بیشتری باشند.
با این حال، برخلاف کشورهای آسیای جنوب شرقی، دولت هند محدودیتهایی را برای سرمایهگذاری چینیها حفظ کرده که این کار راهاندازی عملیات در این کشور یا ارسال کالا از طریق هند به ایالات متحده را دشوار میکند.
ساهای در این زمینه گفت: از شرکتهای هندی در نمایشگاه کانتون خواسته شد تا کالاهایی را با نام تجاری شرکتهای چینی یا با نام تجاری مشترک با شرکتهای هندی به شرکتهای آمریکایی عرضه کنند.
افزایش سفارشات صادراتی از چین به آمریکا از طریق هند در حالی صورت میگیرد که دولت هند در مذاکرات خود با دولت ترامپ در مورد یک توافق تجاری پیشرفت قابل توجهی داشته است که دهلی نو امیدوار است به فرار از تعرفههای بالاتر ایالات متحده کمک کند.
جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر هفته گذشته به هند، خواستار دوره جدیدی از همکاری بین این دو کشور شد و بر پیشرفت دو طرف در مورد یک توافق تجاری دوجانبه که قصد دارند پاییز امسال آن را امضا کنند، تأکید کرد.
در همین حال، ایالات متحده و چین همچنان بر سر تعرفهها اختلاف نظر دارند و پکن سطح بالای تعرفه وعوارض را بیمعنی و مفهوم میداند. ترامپ پس از آنکه پکن وجود مذاکرات برای توافق را رد کرد، گفت: دولت وی در حال مذاکره با چین در مورد تجارت است.
در همین حال مشخص نیست آمریکا تا چه حد ممکن است به شرکتهای هندی اجازه دهد تا جای خالی شرکتهای چینی را پر کنند، زیرا واشنگتن تلاش میکند تا پکن را برای دادن امتیاز تحت فشار قرار دهد.
در ادامه این گزارش آمده است مهلت ۹۰ روزه ترامپ شرکتهای چینی را ترغیب کرد تا سرمایهگذاریهای خود را در جنوب شرقی آسیا دو برابر کنند تا کنترلهای ایالات متحده را دور بزنند.
اشوانی کومار، شریک مدیریتی ویکتور فورجینگز، در این نمایشگاه گفت: ما نه تنها از سوی تأمینکنندگان چینی برای انجام سفارشات مشتریان آمریکایی به نمایندگی از آنها، بلکه از سوی شرکتهای آمریکایی که در چین کارخانه دارند، اما اکنون به دلیل تعرفههای بالا قادر به تأمین نیستند، مورد مذاکره و درخواست قرار گرفتیم.
کومار گفت: این شرکت به دنبال گسترش و راهاندازی دو مرکز تولیدی دیگر برای پاسخگویی به افزایش تقاضا از سوی شرکتهای چینی است. وی افزود: شرکتهای آمریکایی مایلند دانش فنی خود را با شرکتهای هندی به اشتراک بگذارند تا حضور خود را در این کشور آسیای جنوبی گسترش دهند.