دکتر مصطفی فاطمی در گفتوگو با خبرنگار مانا با اشاره به رونق سفرهای نوروزی و آمار منتشر شده در این خصوص اظهار داشت: منابع صدور آمار ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر متشکل از اطلاعات وارد شده در سامانه ستاد که توسط دبیرخانههای ستاد در استانها و ۲۷ دستگاه اجرایی وارد میشود که آمارهای رسمی، نیمه رسمی و اضطراری را اعلام میکنند.
دبیر ستاد سفرهای نوروزی و مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: همچنین میزان مصرف سوخت، تردد جادهای، میزان مصرف پسماند در شهرهای مقصد از دیگر منابعی است که تعداد مسافر و میزان رشد آن نسبت به سنوات گذشته را مشخص میکند.
وی خاطرنشان ساخت: در برخی اقامتهای به دلیل مسائل مختلف نظیر گزارشهای خلاف واقع مدیران محلی و مباحث مالیاتی اعلام آمار به صورت دقیق صورت نمیپذیرد؛ در همین راستا با تأکید بر استفاده از فناوریهای نوین در رصد آماری، وزارت ارتباطات به عنوان بیست و هشتمین عضو ستاد اضافه شد و با استفاده از فضای ابری تلفن همراه رصد آماری مسافران با دقت بیشتری فراهم شد.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اذعان داشت: بر اساس آمار اخذ شده، به ترتیب استانهای مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان و بوشهر بیشترین تعداد مسافران نوروزی را به خود اختصاص دادهاند که در این میان ۵ استان ساحلی هستند.
فاطمی خاطرنشان ساخت: همچنین در میان شهرستان ساحلی کشور به ترتیب بندرعباس، رشت، بوشهر، قشم، بندر گناوه، بندر انزلی، نوشهر، درگهان، کیش، رامسر، چالوس و بابلسر بیشترین میزان گردشگران نوروزی را به خود جذب کردهاند.
دبیر ستاد سفرهای نوروزی و مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همچنین از رشد ۱۹ درصدی حمل و نقل عمومی در ایام نوروز خبر داد و گفت: همچنین حملونقل دریایی با رشد ۱.۶ درصدی و حملونقل ریلی با رشد ۵.۴ درصدی در نوروز همراه بوده است.