علی پوزن در گفتگو با خبرنگار مانا در بندرعباس با اشاره به اجرای برنامه"سرزورزوما" در روستای گوران جزیره قشم، اظهار کرد: سرزورزوما با نگاه به توسعه پایدار، آموزش جامعه محلی و توسعه جنگلهای حرا هر ساله توسط این شرکت تعاونی روستایی اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری نیز همزمان با فصل گلدهی درختان حرا، کار برداشت بذر این درختان با مشارکت ۸۰ نفر از کودکان، نوجوانان با همراهی خانوادههایشان انجام شده است، افزود: این پروژه با هدف حفاظت و مشارکت جامعه محلی و کودکان و خانوادهها برگزار میشود که دستگاههای دولتی مانند سازمان منطقه آزاد قشم، منابع طبیعی استان، ژئوپارک جهانی و محیط زیست و مدیرکل گردشگری منطقه آزاد نیز از آن حمایت میکنند.
مدیر پروژه سرزورزوما قشم خاطرنشان کرد: پس از برداشت بذر حرا، کاشت گلدانی انجام شده و با رشد مناسب نهالها، در آیینی کار کاشت در عرصه طبیعی انجام میشود.
پوزن با اشاره به دیگر اهداف این پروژه، بیان کرد: طی این اقدامات، کودکان با ارزش و اهمیت محیط زیست و خصوصاً جنگلهای حرا به عنوان یکی از گونههای ارزشمند آشنا میشوند.
وی توضیح داد: حرا پنج برابر، بیشتر از درختان خشکی اکسیژن تولید می کنند و ذخیره بسیار خوبی برای کربن هستند، بر همین اساس کاشت و توسعه آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پوزن گفت: در سالهای اخیر ۷۵ هزار اصله نهال توسط این پروژه در بسترهای مناسب سواحل جزیره قشم کاشته شده است.
مدیر پروژه سرزورزوما قشم با اشاره به زمان کاشت نهالهای تولید شده طی هشتمین کارگاه طبیعت و معماری در تابستان سال جاری، بیان کرد: این نهالها پنجشنبه پیشِرو(۹ اسفند ماه) با شعار"شوز بمانید"، به معنی سبز بمانید، کاشته میشوند.
گفتنی است "سرزروزوما" نام پروژۀ احیای جنگلهای حرا و برگرفته از نام منطقهای در نزدیکی روستای گوران در جزیرۀ قشم است که روزگاری پوشیده از درختان حرا بوده است.