به گزارش گروه بینالملل مانا، خبرگزاری بلومبرگ دریایی گزارش داد: با اعمال تعرفههای جدید میزان عوارض پرداختی چین بابت واردات کالا به آمریکا به ۳۵ درصد میرسد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در این ارتباط گفت: طی ماههای آینده تعرفههای جدید را بر طیف گستردهای از واردات از جمله نفت و فلزات تعرفههای گمرکی اعمال خواهد کرد.
وی افزود: برنامههای خود را برای اعمال تعرفههای تجاری گسترده فراتر از آنچه اعلام شد نسبت به چین، کانادا و مکزیک و سایر کشورها گسترش میدهد.
وی در ادامه تاکید کرد: برای فولاد، نفت و گاز تعرفه وضع خواهیم کرد. این اتفاق به زودی رخ میدهد، من به ۱۸ فوریه فکر میکنم.
ترامپ یادآور شد: کانادا، مکزیک یا چین هیچ کاری نمیتوانند برای جلوگیری از اعمال عوارض فوری انجام دهند. از سوی دیگر ایالات متحده با اعمال تعرفههایی که اتحادیه اروپا را هدف قرار میدهد "کار بسیار مهمی انجام خواهد داد".
پس از اظهارات ترامپ نفت در اواخر معاملات افزایش یافت. ترامپ گفت که تعرفههای آتی بالاتر از هر گونه عوارض موجود خواهد بود. اما او همچنین اشاره کرد که به دنبال کاهش نرخ نفت در تعرفههای برنامه ریزی شده برای شنبه است. ترامپ وعده داده است که بر کانادا و مکزیک ۲۵ درصد و بر چین ۱۰ درصد تعرفه وضع خواهد کرد.
ترامپ قبلاً متعهد شده بود که بالا بردن تعرفهها به عنوان تلاشی برای تغییر شکل زنجیرههای تأمین و مجبور کردن تولیدکنندگان به انتقال تولید به ایالات متحده بهشمار میرود، اما مشخص نکرده بود که چه زمانی اعمال میشوند. اظهارات اخیر وی نشان میدهد که قصد دارد به سرعت به سمت تعیین تعرفهها و عوارض حرکت کند.
ترامپ همچنین دستور داده است که در اول آوریل گزارشهایی درباره مسائل تجاری و تعرفهها منتشر شود که میتواند منجر به اعمال عوارض جدید یا خروج از پیمان تجاری قارهای شود. دولت او در حال بررسی این موضوع است که آیا چین به توافق تجاری منعقد شده در دوره اول ریاست جمهوری او پایبند میباشد یا نه؟ به هرحال زمینه را برای اعمال تعرفهها علیه دومین اقتصاد بزرگ جهان فراهم کرده است.
روابط اقتصادی چین و آمریکا اساساً برای دو طرف سودمند و برد-برد است.
اظهارات سخنگوی سفارت چین در آمریکا
لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن در پی اعمال تعرفههای جدید اظهار داشت: اگر اختلافات و اصطکاک بین دو طرف وجود داشته باشد، باید از طریق گفتوگو و مشورت حل و فصل شود. هیچ برندهای در جنگ تجاری یا جنگ تعرفهای وجود ندارد که به نفع یکی از طرفین و جهان باشد.
درهمین حال تحلیلگران واقتصاددانان هشدار دادند بالا رفتن تعرفهها هزینه مواد وارداتی مورد استفاده تولیدکنندگان آمریکایی را افزایش میدهد. قیمتها را برای مصرفکنندگان آمریکایی که از قبل نگران تورم هستند، افزایش میدهد و جریان تجارت جهانی را کاهش میدهد. اگرچه ترامپ معتقد است بالارفتن تعرفهها باعث تورم نمیشود.
با این وجود، رئیسجمهور آمریکا به تعرفهها معتقد است و اصرار دارد که این تعرفهها باعث ایجاد رنسانس در تولید داخلی خواهد شد. او تعرفهها را به عنوان منبع درآمد معرفی کرده است، زیرا به دنبال تمدید و کاهش مالیات در حال انقضا و تصویب مجموعهای از اعتبارات و مزایای دیگر است.
شایان ذکراست ۴۰ درصد کالاهای آمریکا در سال ۲۰۲۴ میلادی از کشورهای چین، مکزیک و کانادا وارد شده است.