دکتر محمد طالبی متین در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طبق ماده ۲۶ برنامه جامع تحقق سیاستهای کلی توسعه دریا محور تکالیفی بر عهده این سازمان نهاده شده است، از جمله تدقیق و اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی، که گامی مهم در راستای حل معضلات محیط زیست دریایی محسوب میشود که این برنامه قبلا در قالب برنامه ششم توسعه تدوین شده است.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور، مقرر شد برنامه اقدام ملی حفاظت محیط زیست دریایی بار دیگر در برنامه جامع تحقق توسعه دریا محور تطبیق شود.
به گفته وی، چالشهای محیط زیست دریایی کشور در قالب برنامههای اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی در چهار کارگروه تغییرات اقلیمی، کارگروه آموزش و مشارکت ها، کارگروه آلودگی و کارگروه تنوع زیستی احصاء شده است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: همچنین تکالیف دستگاهها در قبال این اقدام ملی و اهداف تعیین شده در حفاظت از محیط زیست دریایی تعیین شده است که امید میرود بر اساس برنامه اقدام ملی حفاظت محیط زیست دریایی بتوانیم چالشهای محیط زیست سواحل کشور را برطرف کنیم.
دکتر طالبی متین، تاکید کرد: در بحث کارگروه تنوع زیستی تمام گونههای در معرض خطر در اجرای تکلیف ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه شناسایی شدند که در گام نخست، برنامههای اقدام ملی حفاظت از لاکپشتان دریایی، پستانداران دریایی جنوب، فوک خزری و کوسه ماهیان و سپرماهیان در چند سال اخیر تدوین شدند و در خصوص زیستگاههای حساس نیز مقرر است در سال جاری در صورت تامین بودجه، برنامه اقدام ملی حفاظت از جنگلهای مانگرو و سپس برنامه اقدام ملی حفاظت از آبسنگهای مرجانی ایران تدوین شود.