محمد طالبی متین در گفتوگو با خبرنگار مانا با اشاره به چالشهای پیش روی حفاظت محیط زیست منطقه مکران همزمان با انجام فعالیتهای توسعهای و استقرار صنایع در این منطقه گفت: در همین راستا اقدامات مؤثری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست جهت کاهش آسیبهای محیط زیست وارده به سواحل و دریای مکران در حال انجام است.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: پس از تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران، طی سه سال گذشته فعالیتهای زیادی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در راستای توسعه پایدار صورت گرفت که از جمله این فعالیتها بازدید میدانی سواحل مکران از گواتر تا جاسک بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این بازدید ها، پروژه محور انجام شد و ضمن آن علت عدم توسعه بررسی میشد، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست نیر به عنوان یکی از این ارگانها تمام فعالیتها را رصد میکرد تا در نهایت طی اجرای فعالیتهای توسعهای، کمترین آسیب متوجه محیط زیست ساحلی و دریایی منطقه شود.
طالبی متین با بیان اینکه سواحل مکران به دلیل عدم توسعه طی سالهای گذشته بسیار بکر و دست نخورده است، تاکید کرد: همین امر باعث شده تا حساسیست سازمان محیط زیست نسبت به عدم هر گونه آسیب به محیط زیست منطقه مکران افزایش یابد؛ ضمن اینکه سازمان محیط زیست ملزم به تعریف الزامات محیط زیستی به صنایعی که قصد توسعه در سواحل مکران را دارند شده بود.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: نخستین گام در تعریف الزامات محیط زیستی توسعه در سواحل مکران، پهنه بندی استقرار محیط زیستی صنایع بود.
وی خاطرنشان ساخت: به همین منظور مطالعات پهنه بندی محیط زیستی و ارزیابی ریسک زیستگاهی استقرار صنایع در مناطق ساحلی دریایی مکران در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان انجام و محدودههای مجاز و ممنوع برای توسعه در سواحل با روشهای علمی و بازدیدهای میدانی مشخص شده است.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، خروجی این پهنه بندی به این صورت بود که برخی مناطق نیاز به حفظ ۱۰۰ درصدی برخی پهنهها گردشگری و برخی دیگر امکان ایجاد صنایع را داشت و با توجه به تاکید بر این موضوع که صنایع آب بر باید در سواحل مستقر شوند، این موضوع مورد بررسی قرار گرفت تا امکان استقرار صنایع سنگین و سبک در سواحل مکران ارزیابی زیست محیطی شود.