حمید ظهرابی در گفتوگو با خبرنگار مانا با اشاره به توافق محیط زیست و مدیران گلستان در توسعه طبیعتگردی جزیره آشوراده اظهار داشت: یکی از موارد مورد توافق در این خصوص، بازگشایی موزه ملی ماهیان خاویاری است که براساس توافق انجام شده مقرر شد موزه ملی ماهیان خاویاری بدون هرگونه توسعه، بارگذاری و تغییر کاربری جدید با رعایت الزامات محیط زیستی و ظرفیت برد با کارکرد بازدید و استفاده عمومی در محدوده قانونی روستای آشوراده تثبت شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: همچنین مقرر شد تفاهمنامه فیمابین سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت خدمات کشاورزی (مدیریت ماهیان خاویاری) و استانداری گلستان جهت حفاظت از گونههای در خطر انقراض فوک خزری و ماهیان خاویاری منعقد شود.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، از سوی دیگر مقرر شد مطالعات احیای گونههای در معرض خطر ماهیان خاویاری توسط شرکت خدمات کشاورزی (مدیریت ماهیان خاوری گلستان) تهیه و ظرف مدت ۳ ماه به سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری گلستان ارائه شود.
وی اذعان داشت: توافقات صورت گرفته در راستای راه اندازی موزه ماهیان خاویاری و نیز اقدامات مؤثر در راستای احیای گونههای در معرض خطر ماهیان خاویاری همزمان با توسعه طبیعتگردی در جزیره آشوراده نقش مهمی در حفاظت بیش از پیش منطقه حفاظت شده میانکاله که جزیره آشوراده نیز بخشی از آن محسوب میشود، خواهد داشت.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: براساس مطالعات صورت گرفته که مورد قبول سازمان حفاظت محیط زیست نیز واقع شده است، جزیره آشوراده ظرفیت پذیرش روزانه حداکثر ۵۰۰ نفر گردشگر را در قالب طبیعتگرد دارا است؛ همچنین براساس مطالعات صورت گرفته فقط امکان اقامت شبانه ۸۰ نفر گردشگر در سایت پشتیبان منطقه در قالب ۲۰ اقامتگاه وجود دارد.