به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، مرتضی سالاری در تشریح عملکرد بنادر غرب استان در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: در مجموع هشت میلیون و ۵۸۴ هزار و ۲۷۸ تن انواع کالا تخلیه و بارگیری شد که نشان از افزایش دو درصدی نسبت به سال گذشته دارد.
وی افزود: از مجموع عملیات تخلیه و بارگیری انجام شده، چهار میلیون و ۳۳۷ هزار و ۲۷ تن با افزایش ۱۱ درصدی به فرآوردههای نفتی اختصاص دارد و چهار میلیون و ۲۴۷ هزار و ۲۵۱ تن کالاهای غیرنفتی شامل میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی حمل و نقل ساحلی در این بازه زمانی، میزان صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی از بنادر غرب هرمزگان را نیز چهار میلیون و ۵۰ هزار و ۵۳۶ تن اعلام کرد که عمده آنها میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده است.
سالاری افزود: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده، دو میلیون و ۸۰ هزار و ۵۱۶ تُن مربوط به صادرات غیر نفتی و یک میلیون و ۹۷۰ هزار و ۲۰ تُن به صادرات نفتی اختصاص دارد.
به گفته وی؛ از مجموع عملیات انجام شده سه میلیون و ۵۱۷ هزار و ۳۲۴ تن فرآوردههای نفتی و غیرنفتی با افزایش ۲۱ درصدی به صورت رویه کابوتاژ (حملونقل ساحلی) در بنادر غرب هرمزگان جابهجا شد.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ادامه داد: از این میزان کاپوتاژ انجام شده یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۳۳۷ تن فرآوردههای غیرنفتی و دو میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۸۷ تُن فرآوردههای نفتی بوده که در این بخش ۵۰ درصد افزایش ثبت شد.
سالاری در بخش دیگری به جهش صعودی تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندرلنگه و بنادر کوچک غرب اشاره کرد و اظهار کرد: بندر چارک، سیری، لاوان، بندر لنگه و بندر انرژی بر پارسیان به ترتیب با صادرات بیش از ۱۵۵ هزار و ۸۷۳ تُن با افزایش ۴۸ درصدی، یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۹۰ تن، ۸۰۳ هزار و ۴۱۸ تن، یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۱۵۵ تن و ۳۲۷ هزار تن کالاهای نفتی و غیر نفتی در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کردهاند.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان از افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت نفتی و غیر نفتی در بنادر غرب هرمزگان و کسب جایگاه چهارم در بین بنادر کشور و همچنین ترانزیت حجمی افزون بر ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو در بندرلنگه به عنوان چهار راه ترانزیت خودرو به کشورهای آسیای میانه و عراق طی ۸ ماهه سال جاری خبر داد.
وی بیان کرد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو بود به ۳۷۳ هزار ۲۱ تن رسید که ۲۴ درصد در همسنجی با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
به گفته سالاری، در این بازه زمانی بنادر و دریانوردی بندرلنگه با تخلیه ۱۶۰ هزار و ۶۲۰ دستگاه خودرو ترانزیتی توسط دو هزار و ۴۸۵ فروند شناور فلزی توانست به افزایش ۲۱ درصدی در این زمینه دست یابد که این تعداد خودرو پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی به مقاصد کشورهای آسیای میانه و عراق بارگیری شد.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب استان در خصوص عملکرد این مدیریت در حوزه تخلیه و بارگیری کانتینرهای یخچالی نیز گفت: در هشت ماهه امسال با تخلیه و بارگیری ۱۳۵ هزار و ۵۱ TEU کانتینر یخچالی به تناژ یک میلیون و ۳۹۵ هزار و ۱۶۷ تن، بنادر غرب هرمزگان توانست در این بخش نیز ۱۰ درصد افزایش را به ثبت برساند و به جایگاه نخست در بین بنادر کشور در این زمینه دست پیدا کند.
سالاری افزود: حجم صادرات کانتینر یخچالی از طریق بنادر غرب هرمزگان در سال جاری ۶۷ هزار و ۵۲۵ TEU بوده که نسبت به میزان صادرات کانتینر یخچالی هشت ماهه سال ۱۴۰۲ افزایش پنج درصدی را دربرداشته است.
وی ابراز کرد: بنادر غرب هرمزگان با تدابیر اتخاذ شده به منظور رونق صادرات کالاهای یخچالی و گسترش فعالیتهای بندری و ترغیب به کانتینری کردن روند تخلیه و بارگیری، تخصیص محوطه ویژه نگهداری کانتینرهای خالی ورودی و کانتینرهای در انتظار نوبت ارسال و همچنین اختصاص اسکله مناسب برای شناورها توانست نقش پررنگی را در راستای افزایش عملیات تخلیه و بارگیری کانتینری و صادرات کالاهای یخچالی ایفا کند.