مریم احسانپور در گفتگو با خبرنگار مانا در بندرعباس پیرامون مسئله مرگ تعدادی عروس دریایی در ساحل، اظهار کرد: براساس بررسیهای صورت گرفته، نمیتوان به طور یقین گفت که این اتفاق پدیده مرگ دستهجمعی بوده است.
وی افزود: عروس دریایی در طول سال دو مرحله به جمعیت بالایی در منطقه میرسد که یکی از آنها در اردیبهشت و دیگری در اواسط آبان بوده و اگر به سابقه اخبار نیز رجوع کنید، در سالهای قبل اخباری در این خصوص منتشر شده است.
معاون دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به اینکه عروس دریایی از خانواده کیسهتنان است و بر همین اساس، میزان تولید مثل بالایی دارد، خاطرنشان کرد: در هنگام توفانهای دریایی، در جمعیت کسیه تنان و نرمتنان تغییر ایجاد میشود و برای حفظ تعادل زیست محیطی، شماری از این آبزیان متلاشی و یا تلف میشود.
احسانپور با بیان اینکه این مسئله پدیدهای طبیعی است، تصریح کرد: توفانهای دریایی، کاهش شدید دما، کاهش جمعیت شکارچی و غیره، در بروز پدیده مرگ عروسهای دریایی نقش قابل توجهی دارد.
وی گفت: در حال حاضر جمعیت لاکپشتهای پوزهعقابی که اصلیترین شکارچی عروسهای دریایی هستند، در منطقه شمالی خلیجفارس وجود ندارند و به آبهای جنوبی مهاجرت فصلی کردهاند که بر همین اساس، تا زمان بازگشت مجدد آنها، جمعیت عروسهای دریایی افزایش مییابد.
معاون ادارهکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان بیان کرد: تعداد عروسهای تلف شده کم بوده است که بر اساس بررسیهای صورت گرفته پدیدهای غیرمنتظره نیست و نمیتوان آن را یک بلوم زیست محیطی(مرگ و میر گسترده) نامید.
احسانپور تصریح کرد: تلف شدن این عروسهای دریایی هیچگونه خطرات زیست محیطی ندارد اما لازم است مردم و گردشگران به علت ایجاد حساسیت پوستی از دست زدن به لاشههای آنها خودداری کنند.
اضافه میشود، طی روزهای گذشته گزارشاتی در خصوص مرگ تعداد قابل توجهی عروس دریایی در بخشهای مختلف سواحل بندرعباس ازجمله خواجهعطا، پشتشهر و سورو در رسانههای اجتماعی انتشار یافته بود که این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت.