محمد آتشینماه در گفتگو با خبرنگار مانا در بندرعباس، با اشاره به سفر دریانوردان بندر کنگ به بندر لافت اظهار کرد: خلیج فارس یک آبراه ارزشمند از ابتدای تاریخ با تمدنهای بزرگ جهان است، از همین رو دریانوردی در این آبراه قدمتی به بلندای تاریخ دارد.
وی با اشاره به اینکه دریانوردی شغل دیرینه مردم هرمزگان بوده است، افزود: از ابتدای فعالیت در مجموعه شهرداری بندر تاریخی لافت به دنبال ایجاد رویهای نوآورانه و متفاوت از سایر مدیریتها بودهایم که در همین مسیر، تازگی از طریق پرداختن به آیینهای کهن حوزه دریا و دریانوردی را ایجاد کردهایم.
شهردار بندر لافت با تاکید بر اینکه حافظه تاریخی شهر از سفر دریایی و دریانوردی حکایت دارد، تصریح کرد: دریانوردان لافتی در گذشته به کشورهایی مانند مصر، یمن، زنگبار، عراق و ... مراجعت داشتهاند که این امر با همراهی دریانوردان بندر کنگ صورت میگرفته است.
آتشینماه با اشاره به وجود آثار متعدد از سفرهای مشترک کنگیها و لافتیها با جهاز بادبانی به سرزمینهای دور، گفت: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم خواهرخواندگی شهر بندر لافت را، از شهرهای داخلی شروع کنیم، چراکه در گذشته برخی از شهرها مانند بندر کنگ با بندر لافت، مکمل همدیگر بوده و نیازهای همدیگر را برطرف کردهاند.
وی با اشاره به انتخاب عنوان «سفری سوار بر باد» برای آیینهای زندهکننده سفرهای دریایی گذشته، بیان کرد: آبانماه سال گذشته در سفر دریایی نمادین برای زنده نگه داشتن دریانوردیهای گذشته، به اتفاق ناخدایان قدیمی و پیشکسوت بندر لافت، از این بندر به کنگ رفتیم که رویکرد این سفر تجدید دیدار ناخدایان باهم بود و بعد از آن نیز، در دی ماه گذشته به بندرعباس رفتیم.
شهردار بندر لافت با اظهار اینکه رویکرد ما در این سفرها بازسازی سفر گپ (بزرگ) دریانوردی بوده است، بیان کرد: امسال نیز از دریانوردان بندر تاریخی کنگ دعوت کردهایم در سالگرد همان سفر، برای استحکام پیوند میان این دو بندر تاریخی مهمان دریانوردان لافتی باشند که بر اساس هماهنگی صورت گرفته، ۵۰ دریانورد پیشکسوت به وسیله یک فروند لنج، دهم آبانماه جاری به این شهر سفر میکنند.
طراح و مجری حرکت فرهنگی «سفری سوار بر باد»، عنوان کرد: یکی دیگر از اهداف ما در این اقدامات فرهنگی، ایجاد شبکه منسجم بین شهرهای ساحلی است.