صدیق مرتضوی در گفتگو با خبرنگار مانا در این ارتباط اظهار کرد: اولین گشت و فعالیت میدانی پروژه ارزیابی ذخایر و پویایی شناسی جمعیت صدف شکم پای خلیجفارس در آبهای شرق استان هرمزگان و بندر صیادی گوگسر انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه از مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است، افزود: نمونهبرداری از چهار ایستگاه، شامل دو ایستگاه در شرق و دو ایستگاه در غرب بندر صیادی گرگور انجام شده است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: ایستگاههای نمونهبرداری به دو منطقه زیر ۱۰ متر و بین ۲۰ تا ۱۰ متر تقسیمبندی شده و با قراردادن ۵۰ قفس ویژه صید صدف بابیلون در هر ایستگاه، پروژه در حال انجام است.
مرتضوی ادامه داد: در این پروژه اطلاعاتی مانند زمان ماندگاری، میزان کل صید، میزان تلاش صیادی بر حسب ساعت/قفس، برای هر ایستگاه مشخص میشود.
این مقام مسئول تصریح کرد: در نمونهبرداری صورت گرفته، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نمونه پس از حمل مناسب، جهت انجام زیستسنجی به پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان انتقال یافتند.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان بیان کرد: نمونه از نظر طول پوسته (بر حسب میلیمتر)، وزن (بر حسب گرم) زیستگاهسنجی قرار گرفتند.
مرتضوی با بیان اینکه اطلاعات به دست آمده جهت تجزیه و تحلیل نهایی ثبت شدند، اضافه کرد: با استفاده از اطلاعات جمعآوری شده، طی یک سال شاخصهای پویایی شناسی و همچنین پراکنش این گونه در منطقه گرگور مورد بررسی قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: این اطلاعات پاسخگویی بررسی امکان صید در منطقه مذکور و همچنین پراکندگی ذخایر آن را مشخص کرده و بدیهی است که مدیریت صید پویا از ذخایر بهرهبرداری نشده و یا کمتر بهرهبرداری شده نیازمند دسترسی به این اطلاعات است.