هادی جلالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مانا، کاهش اکسیژن ناشی از آلودگی، افزایش شوری آب و کاهش عمق تالاب در نواحی ساحلی را از دلایل اصلی تلف شد بچه ماهیان بیان کرد.
وی گفت: در روزهای اخیر حقابه تالاب هورالعظیم روندی کاهشی داشته است که امیدواریم با رایزنیهای صورت گرفته با سازمان آب و برق خوزستان، حقابه این تالاب در تابستان به طور کامل تأمین شود.
جلالی میزان حقابه این تالاب بینالمللی را ۳۰۰ میلیون مترمکعب بیان کرد و افزود: در سالهای اخیر به علت خشکسالی و کاهش دبی رودخانه کرخه که منبع اصلی تأمین حقابه تالاب هورالعظیم است، تأمین کامل حقابه این پهنه آبی با محدودیتهایی روبهرو بوده است.
رئیس حفاظت محیط زیست دشت آزادگان در ادامه افزود: در صورت عدم بهبود شرایط زیست محیطی و تأمین نشدن حقابه تالاب، احتمال تلف شدن بچه ماهیان در عمق تالاب وجود دارد.
وی با بیان اینکه صید و صیادی نقش مهمی در تأمین معیشت ساکنان پیرامونی این تالاب دارد گفت: در سالهای اخیر مواردی از تلف شدن بچه ماهیان ناشی از شرایط نامساعد اکولوژیکی و استفاده غیرقانونی و مخرب از شوکرهای الکترونیکی، نگرانیهایی برای صیادان بومی منطقه به وجود آورده است.
به گزارش مانا، تالاب هورالعظیم ۴۵۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۱۵۰ هزار هکتار آن در محدوده جمهوری اسلامی ایران و ۳۰۰ هزار هکتار آن در عراق واقع شده است.
منبع اصلی تأمین حقابه بخش عراقی تالاب هورالعظیم رودخانه دجله است.
رژیم بعثی عراق در طول جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی بارها با استفاده از سلاحهای شیمیایی و سوزاندن نیزارها، این تالاب را با چالشهای جدی زیست محیطی روبهرو کرد.