سید حسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بیش از ۴۵ درصد صید کشور به صید تون ماهیان اختصاص دارد چراکه صیادان کشور ما با بیش از هزار فروند شناور، رتبه اول در غرب اقیانوس هند را به خود اختصاص دادهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: ما باید بتوانیم قابلیتهای دیگر مصرف تون ماهیان را به جز کنسرو داشته باشیم و به ارزان سازی و سهم سفره از آبزیان نیز کمک کنیم که در این راستا وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و بهره برداران بخش خصوصی متولیان این امر محسوب میشوند.
وی با تأکید بر اینکه باید از صید تا سفره را جهت افزایش توسعه مصرف آبزیان در کشور رصد کنیم، بیان داشت: یکی دیگر از مواردی که در دستور کار قرار گرفته این است که باید شرایط تازه خوری تون ماهی را در کشور فراهم کنیم.
حسینی اذعان داشت: به همین منظور استفاده از فنّاورهای نوین که برخی کشورها مثل ژاپن در آن پیشرو هستند در دستور کار قرار گرفته و با سازمان یونیدو برای انتقال تنکولوژیهای نوین از صید تا فرآوری وارد مذاکره شدهایم.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه همچنین در نظر داریم با استفاده با تکنولوژیهای داخلی برای عبور از روش صید گیلنت به لانگ لاین اقدام کنیم، گفت: سال گذشته نیز شاهد انتقال مناسب آبزیان از دریا به خشکی توسط کشتی پشتیبان که برای اولین بار توسط متخصصان ایران به آب اندازی شد، بودیم.
وی با تأکید بر اینکه موضوع زنجیره ارزش تون ماهیان بسیار حائز اهیمت است، گفت: در حال حاضر تولید تون ماهیان کشور ۲۸۲ تن است که بخش اعظم آن در قالب کنسرو به بازار عرضه میشود، در نظر داریم در فاز نخست ۱۰ درصد از این میزان را به صورت تازه وارد سفرههای ایرانیان کنیم و در فازهای بعدی این رقم را به ۵۰ درصد برساینم.
حسینی بیان داشت: از آنجا که در حال حاضر ۹۶ هزار تُن ماهیان تون ماهی صید شده از گونه گیدر است، بنابراین میتوانیم به راحتی به اهداف در نظر گرفته شده تحقق بخشیم.
رئیس سازمان شیلات ایران در خاتمه در خصوص برنامههای این سازمان جهت ارزانسازی قیمت کنسرو تون ماهی نیز گفت: با افزایش واردات و ایجاد تعادل بین صید و واردات، امیدواریم در سال آینده شاهد کاهش قیمت کنسرو تون ماهی و جلوگیری از افزایش بی رویه قیمتها باشیم.