وی همچنین با اشاره به احیای خط تولید دو خودروسازی ایرانی «تراکتورسازی» و «سایپا» پس از سالها در ونزوئلا افزود: احیای این خطوط تولید در ونزوئلا میتواند به مونتاژ، رونق و صادرات بیشتر در ونزوئلا بیانجامد. علاوه بر این در حوزهها و زمینهای مختلف دیگر نیز همچون چوب، ارتباطات و فنّاوری، انرژی، کشاورزی، همکارهای معدنی بستر مناسب برای صادرات و توسعه بیشتر وجود دارد که در صورت همکاری و استقبال شرکتهای خصوصی میتوان به رونق همکاریهای اقتصادی دوجانبه منجر شود.
به گفته این مقام مسئول در گروه کشتیرانی؛ کشورهای چین، روسیه، ترکیه در صدد توسعه روابط خود با کشور ونزوئلا و کشورهای حوزه آمریکای لاتین هستند، جمهوری اسلامی ایران نیز میتواند از ونزوئلا به عنوان دروازه ورود به بازارهای آمریکای لاتین استفاده کند.
وی زمینه صادراتی ایران به ونزوئلا و آمریکای لاتین را در روغن موتور، محصولات شیلاتی، کاشی و سرامیک، مواد شیمیایی، خدمات فنیمهندسی، مواد غذایی و مواد شوینده بهداشتی دانست و گفت: این زمینهها میتواند برای بازرگانان ما امتیاز باشد به گونهای که با معرفی محصولات خود سهم بازار خوبی را در ونزوئلا به دست آورند.
نماینده گروه کشتیرانی در ونزوئلا با تأکید بر اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برنامه بلندمدتی برای مسیر ونزوئلا و کشورهای حوزه آمریکای لاتین در دستور کار دارد؛ تصریح کرد:
براساس یادداشت تفاهمهای بین دو کشور، گروه کشتیرانی در صدد تشکیل شرکت مشترک در حوزۀ حملونقل دریایی کشتیرانی فیمابین ایران و ونزوئلا است؛ همچنین تقویت خطوط کشتیرانی و کاهش فاصلههای زمانی را در دستور کار دارد و سرمایهگذاریهای مشترک در حوزه خرید کشتی و استفاده از خدمات فنی مهندسی، تعمیر و نگهداری کشتیها با طرف ونزوئلایی را دنبال میکند.وی با اشاره به ضرورت اصلاح نظام تعرفههای بندری و کاهش هزینههای تخلیه بارگیری شناورها گفت: یکی از چالشها در حوزه ونزوئلا و بنادر ونزوئلا هزینههای بالای تعرفههای بندری برای پهلوگیری، تخلیه و بارگیری شناورها و خدمات کانتینری است از طرف دیگر هزینههای تمام شده برای صاحبان کالا نیز میرود.
وی همچنین تصریح کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برنامههای بلندمدتی را برای مسیر ونزوئلا و کشورهای حوزه آمریکای لاتین در دستور کار دارد. همچنین براساس یادداشتهای تفاهم و همکاری، کشتیرانی در صدد تشکیل شرکت مشترک در حوزه حملونقل دریایی و کشتیرانی فیمابین ایران و ونزولا است، همچنین تقویت خطوط کشتیرانی، کاهش فاصلههای زمانی، سرمایهگذاریهای مشترک در حوزه خرید کشتی و استفاده از خدمات فنی مهندسی، تعمیر و نگهداری کشتیها با طرف ونزوئلایی در دستور کار است.