سید مصطفی بهشتیان در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به افزایش صید ماهیان استخوانی دریای خزر طی سالهای اخیر یکی از مهمترین دلایل آن را به بازسازی و تکثیر مصنوعی این گونه ماهیان و رهاسازی در رودخانههای منتهی به دریا نسبت داد و گفت: مهمترین اقدام صورت گرفته به تکثیر مصنوعی و نیمه مصنوعی گونه ماهی سفید مربوط میشود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی به رودخانههای منتهی به دریای خزر رهاسازی شد، بیان داشت: طی این پروژه تدابیر کنترلی و حفاظتی و نیز محلهای طبیعی زیست ماهیان استخوانی به منظور احیا و بهبود شرایط این گونه در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه رهاسازی بچه ماهیان استخوانی در ۱۵ رودخانه منتهی به دریا که محلهای تکثیر و تولید مثل ماهیان دریای خزر محسوب میشوند، صورت میگیرد، اذعان داشت: امیدوایم با اقدامات در حال انجام شرایط بهتری برای تجدید نسل ماهیان استخوانی دریای خزر فراهم کنیم.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران بیان داشت: البته یکی دیگر از دلایل افزایش صید ماهیان استخوانی دریای خزر به شرایط مناسب اقلیمی و جوی مربوط میشود؛ در شرایط آرام بودن دریا صیادان میتوانند حضور فعال تری جهت صید داشته باشند.
بهشتیان در ادامه گفتههای خود یکی از مشکلات و معضلات محیط زیست دریای خزر را که به طور مستقیم به سلامتی آبزیان مربوط میشود را ورود انواع آلایندههای شهری، صنعتی و خانگی به رودخانههای منتهی به دریا و نیز در برخی موارد به طور مستقیم به دریا، عنوان کرد و گفت: لازم است هر چه سریعتر اقدامات بازدارنده در خصوص ورود فاضلاب به دریای خزر توسط دستگاههای مسئول صورت گیرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران خاطرنشان ساخت: بر اساس مصوبه کمیته مدیریت صید، طرح حفاظت ویژه از رودخانههای منتهی به دریای خزر انجام میشود تا شرایط لازم جهت تولید مثل و مهاجرت ماهیان استخوانی فراهم شود چراکه همه گونههای ماهیان استخوانی دریای خزر رودکوچ محسوب میشوند و مسیر مهاجرت آنها به ایجاد شرایط امن نیازمند است.