mana.ir

کد خبر: ۹۴۳۳۲ |
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۲۹ آبان ۱۴۰۱

نقش منطقه آزاد انزلی در توسعه ترانزیت بین‌المللی

جلسه شورای راهبردی لجستیک منطقه آزاد انزلی با هدف توسعه دیپلماسی اقتصادی، توسعه ترانزیت کالا و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود و تسهیل ترانزیت کالا با استفاده از روش حمل و نقل ترکیبی و رفع موانع فعالیت کریدور‌های بین المللی عبوری از منطقه آزاد انزلی در جهت تسهیل، تسریع و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حوزه خزر و اوراسیا برگزار شد.

به گزارش مانا، در این این جلسه که به ریاست عیسی فرهادی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی برگزار شد، برزگر ناظر گمرکات گیلان ، یونسی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان، جهانبانی مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر، ولدی مدیرکل راه آهن گیلان و رؤسای راهداری و انجمن صنفی حمل و‌نقل شهرستان  به همراه معاونین بندری و حوزه خزر، اقتصادی و سرمایه‌گذاری، فنی و زیربنایی و مدیران حوزه‌های مرتبط در حوزه حمل و نقل و لجستیک دستگاه‌های اجرایی استان حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه امین افقی، دبیر شورای لجستیک سازمان به سوابق تشکیل و‌ اهداف شورای لجستیک در منطقه آزاد انزلی و تشکیل شورای لجستیک در دبیرخانه مناطق آزاد پرداخت.

معاون بندری و حوزه خزر سازمان نقش و اهمیت توسعه لجستیک محور در مناطق و نقش بنادر منطقه آزاد انزلی به عنوان هاب داد و‌ستد کالا و قرار گرفتن در مسیر کریدور‌های بین المللی را حائز اهمیت دانست و دستور کار جلسه در خصوص توسعه ترانزیت بین الملی و توسعه دیپلماسی لجستیکی را تشریح کرد.

ولدی مدیر کل راه آهن گیلان از ظرفیت استفاده از حمل و نقل ترکیبی جاده‌ای - ریلی جهت حمل کالا‌های وارده به بنادر استان در ایستگاه رشت بیان نمودند و مزیت‌های رقابتی و‌ راهکار‌های فعالسازی مستمر برای استفاده از این روش اعلام نمودند.

صادق برزگر مدیر کل گمرک استان گیلان نیز از اقدامات و عملکرد مدیریت عالی منطقه آزاد انزلی و معاونت امور بندری و حوزه خزر سازمان که باعث رونق و رشد بالای تخلیه و‌بارگیری کالا در بندر کاسپین با همکاری گمرک مستقر در منطقه شده قدردانی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه در جهت توسعه تجارت و آمادگی خود را برای ارائه خدمات در جهت رونق و توسعه تجارت و فعالسازی کریدور‌های تجاری اعلام نمود.

حسین یونسی مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان گیلان؛ سه بندر انزلی، کاسپین و آستارا را به عنوان بنادر استان گیلان که مکمل یکدیگر هستند و هر یک بر اساس ظرفیت‌های و مزیت‌های ویژه خود مشغول به فعالیت هستند اعلام نمود با اقدامات انجام شده ترانزیت در بندر انزلی رشد ۳۴۰ درصدی داشته و افزود بنادر استان گیلان حدود ۷۰ درصد حمل کانتینری بنادر شمالی ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

کامبیز جهانبانی، مدیر‌عامل کشتیرانی دریای خزر نیز رونق تجارت در خزر و افزایش حجم تجارت با کشور‌های اوراسیا و روسیه و فعال سازی کریدور شمال جنوب از اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در راه اندازی این کریدور خبر داد و افزود کشتیرانی دریای خزر سهم ۲۸ درصدی در سهم حمل کالا در خزر را به خود اختصاص داده و سهم این شرکت در صادرات کالا از مسیر دریایی ۳۸ درصد بوده است و با استفاده از حمل و نقل کانتینری، زمان حمل کالا و در نتیجه هزینه تمام شده کاهش خواهد یافت.

در این جلسه شعبان جعفری رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل و عظیمی رئیس اداره امور راهداری و حل و نقل جاده نیز از مجموعه اقدامات سازمان در جهت تسهیل و کاهش بروکراسی برای صدور بارنامه در بندر کاسپین تقدیر نموده و اعلام آمادگی خود را در جهت تامین کامیون و تسهیل حمل جاده‌ای اعلام نمود.

در خاتمه این جلسه عیسی فرهادی ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نقش بنادر منطقه آزاد انزلی در توسعه تجارت و یک ظرفیت ارزشمند برای کشور و استان گیلان دانست، موضوعی که با مدیریت واحد و اهداف کلان مشترک و ظرفیت‌های هر یک از این بنادر می‌توانند نقش مکمل و تاثیر گذار در حوزه لجستیک شمال کشور ایفا نمایند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربیننده ها
آخرین اخبار
پرطرفدارترین