به گزارش مانا، نادر پسنده اظهار داشت: در این نشست مجازی، هیئتهای کارشناسی هر پنج کشور حاشیه دریای خزر به بررسی موارد مرتبط با همکاری کشورها در خصوص هماهنگی و ارائه مطلوب خدمات جستجو و نجات دریایی در دریای خزر پرداختند.
وی ادامه داد: هیئت جمهوری اسلامی ایران نیز به ریاست سازمان بنادر و دریانوردی و همراهی نمایندگان وزارت امور خارجه و سایر سازمانها و ارگانهای مرتبط، نظرات و مواضع ایران در این خصوص را مطرح کرد.
مدیرکل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه این موافقتنامه بین دولتهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و دولت ترکمنستان است، عنوان کرد: این موافقتنامه با هدف تحکیم همکاری و هماهنگی اقدامات طرفین در زمینه جستجو و نجات در دریای خزر، ارتقاء ایمنی دریانوردان و تسریع در نجات جان افراد مضطر در دریا در دست مذاکره بوده و نیز متکی به روابط دوستی میان کشورهای عضو، اصول و موازین حقوق بینالملل در این زمینه است.
به گفته پسنده، تمرکز این دور از مذاکرات معطوف بر بخشهای باقیمانده از موافقتنامه و به ویژه توافق بر محدوده مسئولیتها در آبهای هر دولت ساحلی است و پیشبینی میشود با نهاییسازی و اجرایی کردن آن، گام مؤثری از سوی همه کشورهای حاشیه دریای خزر در بهبود ایمنی دریانوردی در این دریا برداشته شود.