به گزارش خبرنگار مانا، ساختمان متروپل ظهر روز دوشنبه به علت ناایمن بودن سازههای اصلی دچار ریزش شد که تاکنون اجساد ۱۳ نفر از زیر آوار خارج شده و ۳۲ نفر نیز مصدوم شدند.
هم اکنون مهمترین اولویت امدادگران و گروههای نجات، خروج حدود ۴۰ نفر از کارگران زیرزمین این ساختمان که مشغول ایمن سازی و گودبرداری برای تقویت ستونهای اصلی ساحتمان بودند متمرکز شده است.
وزیر کشور در محل ساختمان متروپل گفت: با توجه به سازه ناپایدار در محل حادثه عملیات امداد و نجات و آواربرداری با حساسیت خاصی دنبال میشود.
دکتر احمد وحیدی اظهار داشت: ازهمان دقایق اولیه حادثه تمامی مسئولان استانی و محلی وارد عمل شدند و همه تلاش خود را برای مهار حادثه آغاز کردند تا آوار برداریها شروع شود.
وزیر کشور نجات حادثه دیدگان زیر آوار را مهمترین هدف گروههای امداد و نجات عنوان کرد و گفت: همه دستگاهها همچنان در حال آواربرداری و امدادرسانی هستند.
وحیدی افزود: استانداری، فرمانداری، هلال احمر، اورژانس، نیروی انتظامی و نیروهای پالایشگاه آبادان، بنادر و دریانوردی و آتش نشانی تهران همچنان مشغول عملیات آواربرداری هستند.
وی وجود سازههای ناپایدار در کنار سازه فرو ریخته را مهمترین مشکل در عملیات امدادرسانی عنوان کرد و گفت: با این وجود کار امدادرسانی و آوار برداری با احتیاط و حساسیت بیشتری دنبال میشود..
وحیدی گفت: احتمال فرو ریختن سازه ناپایدار در ساختمان متروپل وجود دارد بنابراین باید با احتیاط کامل عملیات آواربرداری را ادامه داد.
وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون سه نیروی امداد و نجات در جریان آواربردای مصدوم شدند گفت: نمیتوان پیش بینی کرد عملیات آواربرداری چه زمانی پایان خواهد یافت، ولی هم اکنون روی نجات عزیزانی که احتمالاً زیر آوار مانده اند متمرکز شده ایم.
دکتر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز با حضور در محل ساختمان فروریخته متروپل گفت: باید با کسانی که در ساخت و نظارت بر این سازه دخالت داشتند برخورد قانونی کرد تا در آینده شاهد حوادث مشابه نباشیم.
وی گفت: اولویت نخست ما هم اکنون نجات کسانی است که احتمالاً در زیرزمین ساختمان محبوس شدهاند و این کار باید با احتیاط کامل انجام شود تا با حوادث جدیدی روبهرو نشویم.
صادق جعفری چگنی دادستان مرکز خوزستان نیز دستور بازداشت شهردار آبادان و چندین نفر از کارکنان شهرداران سابق آبادان را به اتهام عدم نظارت بر روند ساخت وساز ساختمان متروپل صادر کرد.
جعفری چگنی اگرچه حکم بازداشت مالک و پیمانکار ساختمان متروپل که در سال ۱۳۹۸ با حضور غلامرضا شریعتی استاندار وقت خوزستان افتتاح شد را صادر کرد، ولی بعداً مشخص شد مالک و پیمانکار ساختمان متروپل جزء جانباختگان ریزش ساختمان بودهاند.
دادستان کل کشور نیز از دادستان و رئیس کل دادگستری خوزستان خواست با عوامل خاطی یا کسانی در انجام وظایف قانونی خود ترک فعل کردند و بانی و باعث این حادثه مرگبار شدند برخورد قانونی داشته باشند.
صادق خلیلیان نیز با حضور در ساختمان فروریخته متروپل، علت اولیه ریزش این ساختمان را ضعف ایمنی در سازه اصلی بیان کرد و افزود: این ساختمان مجوز شش طبقه داشت، ولی پنج طبقه دیگر بر آن اضافه شد بدون اینکه مقاومت سازههای اصلی مورد ارزیابی قرار گیرند.
به گزارش میدانی خبرنگار مانا، هم اکنون دوسوی خیابان امیرکبیر به منظور جلوگیری از ازدحام مردم و روان سازی عملیات آواربرداری بسته شده است.
حجت الاسلام سیدمحمدنبی موسوی فرد نماینده، ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز نیز چهارشنبه را در شهرهای خرمشهر و آبادان عزای عمومی اعلام کرد.
استاندار خوزستان و معاون اقتصادی رئیس جمهور، رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور، رئیس اورژانس کشور، مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان و تعدادی دیگری ازمسئولان کشوری از مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل در بیمارستانهای طالقانی، شهید بهشتی و ۱۷ شهریور عیادت کردند.
تعدادی از شهروندان آبادانی نیز برای اهداء خون و کمک به مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل به سازمان انتقال خون مراجعه کردند.
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور و مخبر معاون اول رئیس جمهور بر نجات افراد گرفتار در زیرآوار ساختمان و رسیدگی سریع درمانی مصدومان تاکید کردند.