به گزارش مانا، بهروز آقایی با اشاره به تمایل بندر چابهار در رابطه با سرمایه گذاری کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای، اظهار داشت: بندر چابهار نقش موثری در تسهیل حمل و نقل بین کشورهای منطقه دارد و امکانات و ظرفیت های بندر چابهار به گونه ای است که می تواند سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تفاهم نامه همکاری با ازبکستان که هیئت اقتصادی و تجاری آن چند هفته پیش به ایران آمدند، در سه محور طراحی شد، گفت: محورهای سه گانه این همکاری، شامل سرمایه گذاری بلندمدت ازبکستان در فازهای توسعه ای بندر چابهار، بهره برداری از زیرساخت های بندر شهیدبهشتی چابهار برای ترانزیت و تجارت بازرگانان ازبکستانی و نیز پیوستن کشور ازبکستان به تفاهم نامه سه جانبه ایران، هند و افغانستان بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی عنوان کرد: اراده سیاسی ایران و ازبکستان بر همکاری تنگاتنگ اقتصادی است تا شاهد بهبود وضعیت معیشتی مردم باشیم و در این راستا هیات بلندپایه ازبکستان از بندر چابهار بازدید کرد و پس از بازدید از بندر چابهار و زیرساخت های عظیم آن، فرصت های همکاری های مشترک تشریح و بررسی شد.
آقایی افزود: در ماه آینده در خصوص این تفاهم نامه بررسی لازم با حضور وزرای دو کشور در تهران صورت می گیرد و به نتایج مثبتی در این راستا دست خواهیم یافت.
حفظ استقلال اقتصادی بندر چابهار در دستورکار
وی در رابطه با حضور سایر کشورها در بندر چابهار، بیان کرد: یکی از اهداف در بندر چابهار این است که استقلال اقتصادی این بندر را حفظ کنیم و همانگونه که هند تمایل بسیار زیادی به سرمایه گذاری در بندر چابهار دارد و تجهیزاتی را در بندر چابهار مستقر کرده، این فضا برای سایر کشورها فراهم است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه علاقمند به سرمایه گذاری و حضور کشورهای حوزه CIS، کشورهای جنوب شرق آسیا و نیز کشور افغانستان در بندر چابهار هستیم، اظهارداشت: تمایل داریم کشورهای مختلف در زیرساخت های ایجاد شده و فازهای توسعه ای بندر چابهار سرمایه گذاری کنند و در این میان تمام تلاش خود را برای همکاری و مشارکت هرچه بیشتر و بهتر به کار خواهیم بست.