به گزارش خبرنگار مانا، حسین اکبری در نشست خبری که امروز برگزار شد در پاسخ به خبرنگار مانا مبنی بر وضعیت پرونده پروژه گردشگری جزیرۀ آشوراده گفت: تمام مستندات و مطالعات لازم برای اجرای پروژۀ طبیعت گردی در جزیرۀ آشوراده توسط سازمان حفاظت محیط زست جمعآوری و جهت تصمیم گیری نهایی به مراجع قضایی تحویل داده شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: مراحل رسیدگی به این پرونده در مراجع قضایی توسط سازمان محیط زیست در حال پیگیری است.
به گفته وی، سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای طرح طبیعت گردی مطابق با ضوابط و موازین زیست محیطی در جزیرۀ آشوراده موافقت کامل دارد.
ضرورت جلوگیری از ورود فاضلاب به تالاب میانکاله
وی در ادامه در خصوص مرگ و میر پرندگان مهاجر در میانکاله طی سال گذشته و احتمال تکرار آن در سال جاری نیز گفت: دلیل مرگ و میر پرندگان در تالاب میانکاله بسیار پیچیده است و عوامل مختلفی از جمله کاهش ورود آب به تالاب و رسوب مواد غذایی در تالاب از جملۀ این عوامل معرفی شدهاند.
به گفتۀ معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، آنچه مهم است اینکه باید نسبت به کاهش ورود مواد غذایی به تالاب که از طریق ورود فاضلابهای شهری و روستایی و پسماندهای کشاورزی به طور عمده صورت می گیرد، جلوگیری کرد.
افزایش چشمگیر مهاجرت غاز پیشانی سفید به تالاب های کشور
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم صورت گرفته از سوی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، سرشماری پستانداران و پرندگان بوده است، گفت: مهاجرت پرندگان مقداری کم شده ولی گونۀ کمیابی مانند غاز پیشانی سفید کوچک افزایش مطلوبی داشته و به عدد پنج هزار بال رسیده است و وضعیت میش مرغ هم بهتر شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه وضعیت یوزپلنگهای ایرانی بحرانی است، گفت: سرشماریها نشان می دهد ۱۲ قلاده یوزپلنگ در زیستگاه ها وجود دارد که از این تعداد فقط سه قلاده ماده است.
به گفته وی، سرشماریها نشان میدهد که جمعیت یوزپنلگهای ایرانی در شرایط بحرانی قرار دارد و این یکی از دغدغههای اصلی ما در سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی دربارۀ وضعیت شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کشور گفت: تعداد کانونهای بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کشور به دلیل شرایط خشکسالی و حضور دام در زیستگاهها بیشتر شده است. در دشت ناز ساری بیماری برای گوزنها مشاهده شده اما وضعیت هماکنون پایدار است.
اکبری در مورد خسارات شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: برای مشخص شدن خسارات دقیق این بیماری باید صبر کنیم تا نتایج سرشماریها مشخص شود اما به نظر میرسد ۱۰ درصد از جمعیت به علت طاعون کاهش یافته است. سرشماری حیات وحش تا اسفندماه طول میکشد.
اکبری با اشاره به الگوی مدیریتی سازمان حفاظت محیط زیست در پارک ملی گلستان اظهارکرد: ما توانستهایم الگوی مثبتی در پارک ملی گلستان به عنوان الگوی مشارکتی اجرا کنیم که افزایش دو برابری گونههای برجسته را در پی داشته است. این الگو در صورت تکامل میتواند در دیگر مناطق کشور نیز ترویج پیدا کند. مشارکت مردمی در اجرای این سیاستها بسیار موثر است.