مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت:
۲۵۰ شرکت داخلی در اجرای خط لوله گوره - جاسک احیا شدند
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت خط لوله گوره - جاسک را به عنوان رکورد دارترین طرح بهرهبرداری شده در صنعت نفت یاد کرد و گفت: در قالب اجرای این طرح عظیم، ۲۵۰ شرکت داخلی احیا شد.
به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، تورج دهقانی در آیین بهره برداری از خط لوله گوره - جاسک و آغاز عملیات بارگیری نفت خام از دریای عمان اظهار داشت: عمده مسائل پیش رو در انجام این طرح، ساخت خطوط لوله مقاوم به سیال ترش بود که به دلیل عدم مشارکت خارجیها در دوران تحریم، شروع این طرح را با محدودیتهای فراوانی مواجه کرد.
وی ادامه داد: با ورود شرکتهای لوله ساز و فولادساز داخلی برای اولین بار در خلق این تکنولوژی و بعد از یک بازه زمانی شش ماهه، تلاشها به ثمر نشست و از خرداد ۱۳۹۸ عملاً ساخت خط لوله مقاوم به گاز و نفت ترش در سطح شرکتهای ایرانی آغاز شد.
دهقانی از انجام این طرح به عنوان مقدمهای در اعتماد به توان ایرانی و سرفصلی برای اجرای ایرانیترین طرحهای صنعت نفت برای نخستین بار در قالب طرح خط لوله گوره - جاسک یاد کرد و افزود: در قالب اجرای این طرح عظیم، ۲۵۰ شرکت داخلی احیا شدند؛ علاوه بر آن ثبت رکوردهای مربوط به ساخت خطوط و پستها و ایستگاههای برق در کمتر از یک سال، ساخت پمپهای سه مگاواتی برای اولین بار در کشور، طراحی و اجرای سیستم یکپارچه کنترل ایرانی و هزاران رکورد تازه به ثبت رسیده در صنعت نفت، نمونهای از اعتماد همه جانبه به توان ایرانی است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت هدف اجرا کل طرح را انتقال روزانه یکمیلیون نفت خام از منطقه گره در استان بوشهر به جاسک در استان هرمزگان دانست و تصریح کرد: امروز با ۸۵ درصد پیشرفت در بخش خشکی طرح و تکمیل یکهزار کیلومتر خط لوله، ایستگاه شماره ۲ در شهر اهرم تنگستان، دو ایستگاه عملیاتی بینراهی و یک ایستگاه پایانی، پست و خطوط انتقال برق مرتبط با ایستگاه پمپاژ نفت بهطور کامل آماده بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک در شرایط عملیاتی سخت اجرا شد اضافه کرد: این پروژه در فاز نخست با هدف انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام طراحی شده است.
دهقانی تصریح کرد: تحقق این مهم زمینه ساخت دیگر تجهیزات و تأسیسات مورد نیاز در داخل کشور فراهم کرد در واقع این طرح و اقدامات عالمانه و جسورانه مهندسان و کارشناسان نه تنها در استفاده از توانمندی داخلی با حدود ۹۵ درصد از سهم داخلی نمونه بوده بلکه در کمک به سازندگان داخلی در خلق توانمندی داخلی پیشرو بوده است بهگونهای که این طرح را میتوان پیشران طرحهای سایر صنایع وابسته و مصداق بارز خنثیسازی تحریمها به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد.