به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، فرهاد قلینژاد به زیستگاه لاک پشتهای دریایی در استان بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون تیم آماربرداری و پایش زیستگاه لاک پشتهای دریایی در مناطق و زیستگاههای استان بوشهر مستقر و با همکاری شرکت مبین انرژی خلیج فارس و همیاران محلی اقدامهای لازم و پایش زیستگاهها را انجام میدهند.
وی بیان کرد: پارکهای ملی دریایی نایبند و دیر نخیلو، جزایر خارگ و خارگو در استان بوشهر محلهای تخمگذاری لاکپشتهای دریایی همانند منقار عقابی و سبز است که هر ساله برای تولید مثل به این سواحل وارد میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: فراهمسازی شرایط مطلوب زیستگاهی و پیشگیری از تخریب زیستگاه از مهمترین اقدامها در فراهمسازی شرایط تولید مثل این گونههای مهم است.
قلینژاد بیان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این زمینه هر ساله برنامههای حفاظتی اجرا و آماربرداری از لاکپشتهای دریایی را به طور سالانه انجام میدهد که آمارها نشان دهنده مطلوبیت زیستگاه است.
وی افزود: از عموم شهروندان به ویژه صیادان و ساکنان سواحل انتظار است همانند سالهای گذشته همکاری لازم را در فصل زادآوری لاکپشتهای دریایی که تا آخر تابستان ادامه دارد، انجام دهند.
قلینژاد با بیان اینکه آلودگی نوری و تردد انسانی به شدت روی فصل تخمگذاری لاکپشتها تاثیر دارد گفت: از افرادی که به هر نحوی به این سواحل میآیند درخواست میشود از ایجاد سر و صدا و تولید نور در منطقه خودداری کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین جمعیت لاک پشتهای لانه گزین استان بوشهر در دو جزیره امالگرم و نخیلو در پارک ملی دریایی دیر - نخیلو تخمگذاری میکنند خاطر نشان کرد: در پارک ملی دریایی نایبند نیز علاوه بر پایش، حفاظت از لانههای لاک پشتهای دریایی انجام می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تصریح کرد: جلوگیری از صید آبزیان در مناطق تغذیهای و تخمگذاری لاکپشتهای دریایی و اصلاح ادوات صید و روشهای بهرهبرداری شیلاتی میتواند در کاهش تلفات این جانوران مهم و در شاخص سلامت دریاها موثر باشد.