۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷

پایش شناگاه‌های کشور انجام شد

مدیر کل بررسی و مقابله با دفتر آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پایش شناگاه‌های آلوده و فاقد مجوز در شمال و جنوب کشور انجام شد.
کد خبر: ۸۶۱۵۲
فهرست شناگاه‌های آلوده و فاقد مجوز فعالیت در تابستان ۹۹ اعلام شد
 
 ضیاء الدین الماسی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: پایش شناگاه‌های کشور با همکاری مشترک سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز وزارت کشور همچنان برای چندمین سال متوالی در حال انجام است.

مدیر کل بررسی و مقابله با دفتر آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: این پروژه با هدف بررسی وضعیت موجود و تعیین کیفیت بهداشتی و محیط زیستی شناگاه‌های ساحلی و طرح‌های سالم سازی دریا و پرچم گذاری شناگاه‌ها از ابتدای سال ۱۳۹۳ با جدیت شروع شده و هم اکنون نیز در حال اجرا است.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: تا قبل از سال ۱۳۹۳ مطالعات و پایش‌های انجام گرفته عمدتاً به صورت فصلی و محدود بوده است؛ ولی در حال حاضر پایش‌ها در استان‌های شمالی و جنوب کشور به صورت ماهانه و بطور منظم در حال اجرا است.

وی ادامه خاطرنشان ساخت: طی پایش‌های صورت گرفته، معیار‌های اندازه گیری پارامتر‌های میکروبی و ارزیابی وضعیت مدیریتی شناگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه پایش شناگاه‌ها در شمال کشور در طرح‌های سالم سازی فعال در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان انجام می‌شود، یادآور شد: از آنجا که در جنوب کشور طرح‌های ساماندهی دریا و پلاژ مشخصی برای شنا وجود ندارد، لذا پایش‌ها در نقاط ساحلی که بیشتر مورد استفاده مردم جهت شنا کردن قرار می‌گیرد، انجام خواهد شد.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی فرایند پایش در سال جاری، شناگاه‌های رسمی با نظر کارشناسان محیط زیست پرچم گذاری می‌شوند، عنوان کرد: این امر در تکمیل فرآیند پرچم گذاری سال گذشته به صورت کامل‌تر و وسیع‌تر انجام خواهد شد.

به گفته مدیر کل بررسی و مقابله با دفتر آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، نصب پرچم زرد نشان دهنده وجود آلودگی در شناگاه و نیز پرچم آبی نشان دهنده سالم بودن آب‌های ساحلی برای شنا خواهد بود.

وی تاکید کرد: در صورتی که شناگاهی فاقد پرچم زرد یا آبی بود این امر حاکی از آن است که این شناگاه به طور قطع آلوده بود و باید از فعالیت شناگاه جلوگیری و تعطیل شود.

وی با اشاره به اینکه تمام شناگاه ملزم به نصب پرچم هستند، اذعان داشت: نظارت بر نصب پرچم‌هایی که از سوی کارشناسان محیط زیست اعلام می‌شود به عهده وزارت کشور است که باید از طریق فرمانداری‌های شهرستان‌های ساحلی اعمال شود.

وی خاطرنشان ساخت: بر اساس پایش‌های میکروبی صورت گرفته در سال جاری از مجموع ۳۱ شناگاه ارزیابی شده در استان گیلان، ۹ شناگاه پرچم آبی، ۱۶ شناگاه پرچم زرد و پنج شناگاه فاقد پرچم (وضعیت نامناسب) را دریافت کرده اند.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست ادامه داد: همچنین از ۵۳ شناگاه پایش شده در استان مازندران ۱۰ شناگاه پرچم آبی، ۳۰ شناگاه پرچم زرد و ۱۱ شناگاه فاقد پرچم، اعلام شده اند.

وی در ادامه گفته‌های خود با اشاره به اینکه در استان گلستان در مجموع سه شناگاه در شهرستان‌های بندر ترکمن، بندر گز و نوکنده فعالیت دارند، تصریح کرد: بر اساس نتایج پایش‌های میکروبی صورت گرفته هر سه شناگاه در استان گلستان پرچم زرد دریافت کرده اند.

وی به پایش‌های صورت گرفته در شناگاه‌های جنوبی کشوراشاره کرد و بیان داشت: در استان هرمزگان هفت شناگاه فعال است که از این میان یک شناگاه پرچم آبی و مابقی پرچم زرد دریافت کرده اند.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با بیان اینکه ۱۲ شناگاه در استان بوشهر مورد پایش میکروبی قرار گرفته اند، اذعان داشت: طی این پایش ها، پنج شناگاه پرچم زرد و مابقی پرچم آبی دریافت کرده اند.

الماسی تاکید کرد: نتایج حاصل از پایش شناگاه‌ها، مسئولین را نسبت به ضرورت اقدامات فوری برای تأمین سلامت همگانی و کاهش خطرات آگاه می‌سازد و یا مشخص می‌کند که چه تدابیر و معیار‌هایی را باید مد نظر قرار دهند تا از وقوع مخاطرات آینده بکاهند و بتوانند با مسائل و مشکلات به صورت اصولی برخورد کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار