به گزارش مانا، فرهاد قلی نژاد افزود: پوسیدگی خطوط انتقال نفت و نبود برنامههای مدیریت پسماند دریایی در سالهای اخیر باعث شده سواحل استان با حجم عظیمی از آلودگی پسماندها مواجه شود.
وی بیان کرد: از قبل بر این باور بودیم که آلودگی از درون سواحل به دریا وارد میشود اما پس از برگزاری برنامههای پاکسازی متعدد سواحل استان، متوجه میشدیم که به طور مجدد آلودگی و پسماند از سطح دریا به سواحل استان ورود کرده است.
قلی نژاد ادامه داد: در این ارتباط حرکت خوبی به سمت طراحی و تصویب برنامه مدیریت زیست بومی در سطح اسکلهها و بنادر و همچنین در سطح منابع نفتی استان بوشهر آغاز شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در این رابطه در سطح استان بوشهر برنامههای آموزشی برای صیادان، لنجداران، بهره برداران از دریاها و سواحل، فعالان و ذینفعان اسکله ها در سال 98 برگزار شده است.
قلی نژاد بیان کرد: سمنهای محیط زیستی استان در این برنامه آموزشی حضور یافته به صورت جدی با اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همکاری میکنند.
وی گفت: در این حوزه مشارکت مردم و جوامع محلی بسیار مهم هست و میتواند نقش بسیار مهمی را در مدیریت سواحل و دریاها داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: طرح مطالعاتی مدیریت یکپارچه سواحل در استان بوشهر با مشارکت ادارات مرتبط تنظیم شده و از همه ارگانهای مرتبط با این حوزه درخواست داریم که در کنار محیط زیست استان این اقدام را اجرایی کنند.
قلی نژاد ادامه داد: همچنین برنامه مقابله با استحصال از دریا نیز در سواحل استان پیگیری جدی شده و با تشکیل کارگروه حفاظت از دریا و سواحل استان توجه به محیط زیست دریایی و سواحل همواره گوشزد میشود.