محمد راستاد درباره دلایل احداث نیروگاه گازی بندر بوشهر، گفت: توسعه زیرساختهای بندری از جمله پایانه کانتینری و یخچالی در بوشهر به چهار مگاوات برق جدید نیاز دارد که امکان تأمین این میزان برق از طریق شرکت توزیع برق شهر میسر نبود، با بهره برداری از این نیروگاه مشکلات بندر حل می شود.
وی توضیح داد: لایروبی حوضچه دسترسی بندر محمد عامری بوشهر و احداث دایک سنگی استحصال از جمله طرحهایی است که به بهرهبرداری می رسد، این پروژه ظرف مدت ۱۵ ماه و با ۸۴ میلیارد ریال اعتبار اجرایی شده است، در این پروژه عملیات لایروبی حوضچۀ بندر به حجم ۱۱۰ هزار متر مکعب و احداث دایک سنگی استحصال با حجم مصالح ۷۰ هزار مترمکعب اجرایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: عملیات اجرایی اسکله شمع و عرشه بندر محمدعامری نیز به طول ۹۰ متر در این بندر آغاز می شود که برآورد زمان اجرای آن ۱۸ ماه و با ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار است، طرح توسعه این بندر شامل اجرا اسکله شمع و عرشه بتنی به طول ۱۸۰ متر احداث مستحدثات، تأسیسات و تجهیزات خشکی در پسکرانه است که در دو فاز ۹۰ متری اجرا خواهد شد.
وی عنوان کرد: عملیات احداث اسکلۀ شمع و عرشه به طول ۱۵۰ متر و دایک سنگی به طول ۴۷۰ در بندر تجاری بوالخیر تنگستان نیز ظرف مدت ۲۰ ماه و با ۲۵۲ میلیار ریال اعتبار اجرایی می شود.
راستاد اضافه کرد: طرح توسعه این بندر شامل اجرای اسکله شمع و عرشه بتنی به طول ۴۵۰ متر و احداث دایک سنگی به طول ۴۷۰ متر جهت تأمین فضای خشکی در پسکرانه و همچنین احداث مستحدثات، تأسیسات و تجهیزات خشکی در پسکرانه است که اجرای آن در سه فاز پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر درباره تأثیرات توسعه زیرساختی در بنادر گفت: ایجاد ظرفیت و توسعه زیرساخت بندری به ویژه اسکله، روندی را برای عرضه و تقاضا متناسب خدمات بندری فراهم می آورد و تمایل تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی برای استفاده از بنادر بوشهر را افزایش می دهد.
وی اذعان داشت: توسعه زیرساختی در همه بنادر یک استان، قابلیت جابهجایی کالا بین بنادر داخلی و کاپوتاژ و صادرات و واردات منطقهای را تسهیل و تقویت می کند.