به گزارش مانا اله مراد عفیفی پور با اشاره به عملکرد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از ابتدای سال ۹۶ تا آغاز شهریورماه جاری، گفت: طی این مدت، در مجموع ۳۵ میلیون و ۴۴ هزار و ۳۳۵ تن کالای نفتی و غیر نفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد که نسبت به سال گذشته دارای رشد ۶ درصدی بوده است.
وی افزود: طی مدت یاد شده، ۲۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۴۵ تن کالاهای غیر نفتی تخلیه و بارگیری شد که ۱۱درصد افزایش در این بخش از عملیات به ثبت رسید. علاوه بر این، ۱۱ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۵۹۰ تن به فرآورده های نفتی اختصاص دارد.
رشد ۳۰ درصدی ترانزیت غیرنفتیمدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان حجم کل کالاهای ترانزیت شده از طریق بندرشهید رجایی طی پنج ماهه سال جاری را بالغ بر دو میلیون و ۴۱۶ هزار ۲۰۶ تن با رشد ۳۰ درصدی اعلام کرد.
صادرات غیرنفتی از مرز ۱۴ میلیون تن گذشتعفیفی پور، میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران را ۱۴ میلیون و ۳۶۰هزار و ۲۳۴ تن با رشد مثبت یک درصدی عنوان کرد و افزود:در این مدت، رقمی نزدیک به چهار میلیون و ۴۱۹ هزار و ۷۴۴ تن کالای غیر نفتی از طریق این بندر وارد و حدود ۴۰ هزار تن نیز کابوتاژ(حمل و نقل ساحلی) شد.
حرکت شتابان کشتی ترانشیپ روی امواج رونقوی افزود: در راستای تبدیل بندر شهید رجایی به یک بندر کانونی، ترانشیپ یک میلیون و ۴۷۵هزار و ۹۰۲ تن کالای غیرنفتی نیز از طریق خطوط کشتیرانی فیدری به بنادر دیگر جنوب کشور به انجام رسید که در مقایسه با پنج ماهه سال گذشته، افزایش چشمگیر ۱۱۹ درصدی به ثبت رسید.
صادرات ۳,۳ میلیون تن فرآورده نفتیمدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح آمار عملیات نفتی در این بندر پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، سه میلیون و ۳۳۹ هزار و ۳۸۳ تن فرآورده های نفتی به خارج از کشور صادر، حدود ۳۵ هزار تن فرآورده نفتی ترانزیت، ۶ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۹۹۶ تن کابوتاژ و یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۱۸۵ تن از اینگونه کالاها، نیز از طریق بندر شهید رجایی وارد شد.
میزبانی از ۱۶۰۰ فروند شناورعفیفی پور در پایان به تردد یکهزار و ۶۴۹ فروند انواع شناور طی پنج ماهه سال ۹۶ به دروازه طلایی اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۳۶۹ فروند از این شناورها، بالای هزار تن و ۲۸۰ فروند نیز زیر هزار تن وزن داشته است.