ماجرای ناپدید شدن دکل های نفتی که طی دو سال گذشته در رسانه های خبری جنجال زیادی برپا کرد یکی از گره های اصلی شبکه های فساد اقتصادی است که اگرچه بخشی از اعضای این شبکه مورد بازجویی، تحقیق و بازداشت قرار گرفتند اما همچنان ماجرای دکل های گمشده، داستانی ناتمام است.
هدایت الله خادمی مدیرعامل اسبق شرکت حفاری شمال و نماینده فعلی مردم ایذه در گفتگو با خبرنگار مانا اعلام داشت از قوه قضائیه خواسته ایم که ابعاد این ماجرا را برای جامعه کالبدشکافی کند، چه آنکه از دیدگاه ما، در صورت پنهان کاری این تنها مردمند که متضرر می شوند.
هدایت الله خادمی با اشاره به لفظ "دکل گمشده" گفت: لفظ دکل گمشده یک لفظ غیرحرفه ای و اشتباه است چرا که هر دکل دارای وزنی حدود 9000 تن، ارتفاع بخش بالای آن 157 فوت و ارتفاع سازه آن 35 فوت است که برای نصب در دریا گاها 19 الی 20 فوت داخل زمین فرو می رود و برای جابجایی آن نیز به عملیاتی بسیار پیچیده ای نیاز است که باید پایه های آن بیرون آورده شود. بنابراین نمی توان گفت دکل گم شده است چون دکل در جایی نبود که یادمان برود، گمشده و یا دزدیده شده باشد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی درباره نوع قرارداد خرید این دکل افزود: یک شرکت ایرانی از یک شرکتی رومانیایی درخواست خرید دکل کرده بود که طی قراردادی ظاهرا 17 میلیون دلار بابت بیعانه پرداخت شد، همچنین در قرارداد ذکر شده است که پنج میلیون دلار از مبلغ بیعانه برای ارتقاء این دستگاه هزینه شود و 12 میلیون دلار بابت بیعانه در نظر گرفته شود و مابقی مبلغ دکل نیز زمان تحویل پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه این دکل تحویل گرفته نشد و مابقی مبلغ نیز پرداخت نشده است. از سوی دیگر شرکت خارجی خواستار تعیین تکلیف این دکل بوده و درخواست کرده است یا دکل را تحویل گرفته و مابقی مبلغ پرداخت شود و یا فسخ قرارداد شده و مبلغ بیعانه به شرکت ایرانی برگردانده شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم با اشاره به اینکه خرید دکل بصورت کامل انجام نشده است خاطر نشان کرد: بنابراین برای خرید دکل معامله بصورت کامل انجام نشد و بعضی از آقایان این پول را برای خود برداشته اند و دکلی هم گم نشده است.
مدیرعامل اسبق شرکت حفاری شمال در این باره ادامه داد: براین اساس این پرونده برای پیگیری به دادگستری و قوه قضائیه ارجاع داده شد و برخی آقایان بازداشت شده و پس از بازجویی و طی مراحل قانونی آزاد شدند. اما همچنان این پرونده در قوه قضائیه در حال پیگیری است. از سوی دیگر مجلس انتظار دارد تا قوه قضائیه هر چه زودتر نتایج پیگیرهای خود را اعلام و شفاف سازی کند تا این موضوع تعیین تکلیف شود.
خادمی تصریح کرد: مجلس خواستار این است که وارد این بحث شود و پیگیری کند اما از آنجایی که این پرونده به قوه قضائیه ارجاع داده شده و اقدامات لازم صورت گرفته است، مجلس نمی تواند بگونه ای پیگیری کند که شائبه فشار به قوه قضائیه به وجود بیاید چرا که این امر ممکن است سبب خارج شدن پرونده از مسیر درست شود.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش نمایندگان مجلس در پیگیری موارد این چنینی عنوان کرد: مجلس از نمایندگان با نظرات مختلفی تشکیل شده است. در بسیاری از موارد بویژه در قراردادهای نفتی تمام نمایندگان ورود نکردند و از سوی دیگر به مجلس اجازه دخالت ندادند در صورتی که اگر مجلس موضوعات را پیگیری کند، بسیاری از فسادها آشکار می شود. برای اینکه فساد در کشور ریشه کن شود راهی نیست مگر اینکه تمامی گروه ها برای یک بار هم که شده از فساد اقتصادی موجود رونمایی و پرده برداری کنند.
خادمی در این باره افزود: اینکه برخی گروه ها بدنبال افشای فساد احتمالی یکدیگر باشند و فساد موجود در مجموعه خود را در نظر نگیرند تنها به زیان مردم خواهد بود و فساد نیز توسعه پیدا می کند متاسفانه با توجه به اینکه قبح فساد اقتصادی سال هاست ریخته شده برای ایجاد حساسیت باید اطلاع رسانی دقیق کرد. بنابراین، این موضوعات باید شفاف سازی شود تا بعدها گریبانگیر جامعه نشود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در هر کشوری به علت کوچکترین قصور معذرت خواهی و علت یابی می شود و اگر قطاری از ریل خارج شود مسئول مربوطه استعفاء می دهد اما در ایران اینگونه نیست. اگر در جامعه ای مسائل شفاف نشود خود دزد می تواند فریاد بزند که دزد را بگیرید و ذهن ها را منحرف کند و این اتفاق هم رخ داده و از چنین ادبیاتی استفاده شده است که شنونده و مردم را از مسیر منحرف کردند. بنابراین "دکل گم شد" یک کلید واژه بود که برای انحراف نظر مردم از آن استفاده شد
ایشان راست میگویند دکلی قیمتش a ریال است به A +A خرید کرده اند و بعد بجای اینکه بیاید ایران سر از ناکجا آباد در آورده کلید واژه انحراف اذهان مردم است . پرتغال فروش کجاست مطمئنا" ایشان خودشان میدانند!