۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱

تبعات انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه تشریح شد

حجم بالای تخصیص اعتبار برای مطالعه انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه این احتمال را به وجود می آورد که این انتقال بدون توجه به تبعات زیست محیطی آن انجام شود.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۸۱۶۸
تبعات انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه تشریح شدمعاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طرح انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه و سمنان یکی از طرح هایی است که اجرایی شدن آن همواره با مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است.
پروین فرشچی گفت: انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه ، آخرین راهکار برای نجات این دریاچه است چرا که راه های بسیاری دیگر نیز برای نجات دریاچه ارومیه وجود دارد.
وی بیان کرد: انتقال آب دریای خزر مشکلات زیست محیطی بسیاری را برای دو دریاچه به همراه خواهد داشت که هرگز جبران نخواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: با این اقدام علاوه بر اینکه صدمات جبران ناپذیری به منابع طبیعی کشور وارد می کنیم بلکه شرایطی را فراهم خواهیم کرد که سایر کشورهای حاشیه دریای خزر برای انتقال آب این دریاچه اقدام کنند.
وی با بیان اینکه انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه و سمنان باعث از بین رفتن جنگل های هیرکانی در مسیر انتقال می شود گفت: این اقدام باعث می شود به دلیل شوری آب خزر، در مسیر انتقال باعث خشک شدن و شور شدن خاک مناطقی که در مسیر انتقال آب قرار دارند، شود.
به گفته فرشچی، شور شدن خاک به تدریج باعث از بین رفتن کشاورزی مناطق در مسیر انتقال می شود و به شدت کشاورزی منطقه را تهدید خواهد کرد.
وی در ادامه گفته های خود اعلام کرد: همچنین از دیگر عوارض انتقال آب دریای خزر این است که باید در مسیر آب شیرین کن هایی احداث شود که تاسیس این آب شیرین کن ها تاثیرات منفی بسیاری برای محیط زیست منطقه به دنبال خواهد داشت.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: احداث کارخانه آب شیرین‌کن با ظرفیت 200 میلیون متر مکعب در سال یک فاجعه زیست محیطی خواهد بود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: هم اکنون ترکمنستان در حد بسیار محدودی آب خزر را درقالب یک رودخانه مصنوعی منتقل کرده است اما این رودخانه مسیری را طی می کند و در نهایت به دریای خزر می ریزد بنابراین لطمه ای به محیط زیست دریای خزر وارد نمی کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه به منظور انجام طرح مطالعاتی انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه ، مبلغ 200 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است گفت: قبل از تخصیص این میزان اعتبار سازمان محیط زیست چندین بار اعلام کرده است که مطالعات این امر از همین الان کاملاً مشخص است و نیاز به انجام آن نیست.
وی گفت: اختصاص این حجم بالای اعتبار برای مطالعه انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه و سمنان این احتمال را به وجود می آورد که این انتقال بدون توجه به تبعات زیست محیطی آن انجام شود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: امیدواریم مسئولان امر درراستای حفاظت از محیط زیست کشور هر چه سریعتر نسبت به جلوگیری از انجام مطالعات و تلف کردن بودجه های کلان در این امر اقدام کنند.
ارسال نظرات

نظرات کاربران

ضرابی Iran, Islamic Republic of ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۰
0
0
بسمه تعالی
کاملاً نظر دقیقی است و در آینده مشکلات زیست محیطی و از بین رفتن جنگل های در مسیر اتوبان شمال نیز معضلی خواهد بود ، که جِلوی ضرر را از هر کجا بگیرند منفعت است.
آخرین اخبار